2 φοιτητές, 100 ευρώ, 1 Mac- 1 από τα πιο πετυχημένα tattoo studio, με αγάπη από τα Μελίσσια

    Από: Startup Team
πηγή: lifo.gr

To One Love tattoo studio έχει μια νέα ελευθεριακή νοοτροπία για το πώς να κάνεις επιχειρήσεις σήμερα

To One Love στα Μελίσσια δεν είναι ένα συνηθισμένο tattoo studio και αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που φτάνεις στο χώρο. Βλέπεις μια μεγάλη τζαμαρία, ψηλοτάβανο και φωτεινό χώρο με ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι στην μέση και δύο βιβλιοθήκες με βιβλία ποικίλης θεματολογίας. Ρούχα, κοσμήματα και έργα τέχνης στους τοίχους. Στο πίσω μέρος του μαγαζιού βαράνε τα tattoo. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο κόσμος που βρίσκεις εκεί. Είναι όλοι χαμογελαστοί και φιλικοί, έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν και να σε κάνουν να νιώσεις άνετα. Δεν είναι τυχαίο που στο παγκάκι έξω από το μαγαζί υπάρχουν πάντα παρέες που αράζουν, συζητάνε και χαλαρώνουν σε ένα περιβάλλον που αισθάνονται οικείο.

Μας υποδέχεται ο Γιώργος, ένας από τους ιδρυτές του στούντιο που έχει γίνει πλέον γνωστό και εκτός συνόρων με αναφορές σε διάφορα μέσα και μας αφηγείται την ιστορία του One Love. «Αυτός ο χώρος έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις ικανότητες τους στον τομέα του σχεδιασμού και προσφέρουμε υπηρεσίες πάνω σε tattoo, ρούχα, καμβάδες και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον σχεδιασμό», λέει ο Γιώργος λίγο αγχωμένος για την συνέντευξη αλλά και ενθουσιασμένος με το πώς του έχουν έρθει τα πράγματα.

Εμείς εδώ δεν κάνουμε γράμματα ούτε και τυποποιημένα tattoo. Είμαστε ένα καλλιτεχνικό studio σε μας θα έρθει κάποιος να κάνει tattoo επειδή του αρέσει η τέχνη μας και θέλει να την δει στο δέρμα του.

«Ξεκινήσαμε την προσπάθεια άτυπα πριν από τέσσερα χρόνια ενώ σπούδαζα στο Πολυτεχνείο. Μέναμε στις εστίες και αρχίσαμε εκεί να ασχολούμαστε με το tattoo. Δύο τύποι, εγώ και ο Χρήστος Γεωργίου, ένα start up και εκατό ευρώ και κάπως έτσι έγινε το μαγαζί, συν οχτώ τύποι που έχουν στα σκαριά και δεύτερο μαγαζί και όλα αυτά μέσα σε δυόμιση χρόνια. Οι εστίες ήταν κάτι πολύ διαφορετικό, αλλά είναι η βάση για όλο αυτό που γίνεται τώρα. Αυτός ο Mac που βλέπεις πίσω σου», λέει και μας δείχνει περήφανα τον υπολογιστή που χρησιμοποιούν και σήμερα στο μαγαζί, «είναι η πρώτη αγορά που κάναμε». «Ξεκινήσαμε μία σελίδα που την λέγαμε one love. Στην πορεία ήρθε ο Μιχάλης που είναι τώρα μέσα και βαράει tattoo. Θυμάμαι ότι γνωριστήκαμε σε ένα πάρκο και μου είπε για την σελίδα μας, εντελώς τυχαία. Δεν είχαμε στήριξη από πουθενά, ούτε γονείς με λεφτά, ούτε κάτι παρόμοιο. Ξεκινήσαμε από το μηδέν με σχετικά χαμηλές τιμές. Γενικά δεν είχαμε ποτέ σαν στόχο το χρήμα. Ίσως να μας ενδιέφερε πιο πολύ η δόξα, να κάνουμε κάτι που πραγματικά γουστάραμε και να βλέπουμε ότι δίνουμε έμπνευση και σε άλλους ανθρώπους ενώ ήμασταν ακόμη μικροί».

Eξαρχής οι δικοί μας έλεγαν: “τι πάτε να κάνετε, σπουδάζετε στο Πολυτεχνείο και πάτε να ανοίξετε tattoo studio;”

2 φοιτητές, 100 ευρώ, 1 Mac- 1 από τα πιο πετυχημένα tattoo studio, με αγάπη από τα Μελίσσια

«Και όμως το κάναμε. Πριν από δυόμιση χρόνια ανοίξαμε αυτό το μαγαζί στα Μελίσσια. Εγώ είμαι από τα Μελίσσια και τώρα έχουμε κόσμο που έρχεται από όλη την Αθήνα και δεν τους νοιάζει η απόσταση γιατί έχουν ακούσει για μας και μας εμπιστεύονται. Φαντάσου οι Μελισσιώτες τώρα τελευταία έχουνε αρχίσει να έρχονται».

Το One Love δεν λειτουργεί όπως τα άλλα studio. «Δίνουμε έμφαση σε όλη την εμπειρία. Το πως θα αισθανθεί κάποιος που θα έρθει εδώ, υπολογίζουμε το γεγονός ότι είναι κάτι που θα του μείνει σε όλη σου τη ζωή, είναι κάτι που κουβαλάει ενέργεια. Όποιος έρχεται θα μιλήσει με τον tattoo artist και τελικά θα καταλήξει στο τι θέλει να κάνει πραγματικά. Δεν λειτουργούμε τόσο εμπορικά. Φυσικά δεν το κάνουμε τσάμπα ζούμε από αυτό αλλά είναι καλό να προσπαθείς να εκπαιδεύσεις κατά κάποιον τρόπο τον άλλο για να κάνει κάτι που πραγματικά θα του αρέσει. Εμείς εδώ δεν κάνουμε γράμματα ούτε και τυποποιημένα tattoo. Είμαστε ένα καλλιτεχνικό studio σε μας θα έρθει κάποιος να κάνει tattoo επειδή του αρέσει η τέχνη μας και θέλει να την δει στο δέρμα του. Μέσα από πολύ συζήτηση και ένα κάπως ψυχολογικό σκάλισμα, “τι σου αρέσει, πως έχεις δει τη ζωή” και τα σχετικά και μέσα από μία σχεδόν φιλοσοφική κουβέντα ο πελάτης θα απολαύσει την όλη εμπειρία και δεν θα σκέφτεται ότι όπου να ‘ναι η βελόνα θα αρχίσει να τον βαράει. Επενδύσαμε από την αρχή στην ενέργεια και στην ατμόσφαιρα γιατί ουσιαστικά δεν είχαμε κάτι παραπάνω είχαμε ελάχιστα χρήματα και τελικά όλο αυτό μας βγήκε σε καλό. Τώρα που έχουμε αρχίσει να βγάζουμε κάποια λεφτά θέλουμε συνέχεια να επενδύουμε σε κάτι καινούριο και να εξελισσόμαστε. Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε και την σειρά ρούχων One Love. Φέραμε τον Ντον», ένας τύπος που έχει την γλώσσα του κομμένη στα δύο. «Είναι πολύ καλός στο κομμάτι του piercing. Ένα παιδί πολύ ψαγμένο που ήρθε από την Λάρισα, γιατί διάβασε για μας στην σελίδα μας στο Facebook. Ήρθε και έμεινε μαζί μας στις εστίες και δέσαμε συνεργαζόμαστε μέχρι σήμερα».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
lifo.gr