Είναι επίσημο: Η Καταλονία στήνει το δικό της κράτος

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Κείμενο υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία ψήφισε το καταλανικό κοινοβούλιο – Η Μαδρίτη προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της Καταλονίας ψήφισε τη Δευτέρα υπέρ στη διακοπή των σχέσεων με την Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, 72 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αυτονομίας και μάλιστα ενέκριναν το κείμενο με το οποίο ξεκινά η διαδικασία για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου δημοκρατικού κράτους.

Στις υποσχέσεις του Προέδρου της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, δεν περιλαμβάνεται μόνο η ανεξαρτητοποίηση του καταλανικού κράτους. Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας δεν θα ισχύουν πια στην Καταλονία.

Πλέον, το περιφερειακό Κοινοβούλιο έχει στη διάθεσή του 30 ημέρες, προκειμένου να «στήσει» μια καταλανική φορολογική Αρχή, ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης καθώς κι ένα Σύνταγμα, το οποίο θα τεθεί σε δημοψήφισμα έως το καλοκαίρι του 2017.

Από την πλευρά της η Μαδρίτη, αποφάσισε να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο την άμεση ακύρωση του ψηφίσματος, ενώ σύμφωνα με Ισπανούς υπουργούς δεν είναι απίθανο να διακοπεί η χρηματοδότηση στην περιοχή.

Το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στη Μαδρίτη και τα αυτονομιστικά κόμματα είναι ιδιαίτερα έντονο και ο μόνος τρόπος για να υπάρξει η αποκλιμάκωση μεταξύ τους είναι η έξωθεν επέμβαση. Ωστόσο…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com