Επικεφαλής μεγάλης εταιρείας παίρνει έξι εβδομάδες άδεια τον χρόνο!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Γιατί ο Ριντ Χέιστινγκς, διευθύνων σύμβουλος της Netflix, παίρνει μεγάλη περίοδο άδειας.

Πιστεύει ότι ο επαρκής χρόνος διακοπών είναι κλειδί για την επιτυχία μιας εταιρείας. «Συχνά σκέφτεσαι τα πιο επιτυχημένα πράγματα όταν είσαι σε διακοπές, σκαρφαλώνοντας σε ένα βουνό ή κάτι τέτοιο, και βλέπεις μια άλλη οπτική κάποιου πράγματος» είπε ο Χέιστινγκς σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα. «Παίρνω μεγάλη περίοδο άδειας και προσπαθώ με αυτό να δώσω το καλό παράδειγμα».

Η Netflix εφαρμόζει μια πολιτική απεριόριστης άδειας. Τον Αύγουστο, η Netflix άρχισε να προσφέρει στους εργαζομένους της και απεριόριστη γονική άδεια κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους από τη γέννηση ενός παιδιού.

Ο Χέιστινγκς παραδέχεται ότι υπάρχουν δύο κίνδυνοι σε αυτή την νέα πολιτική γονικών αδειών. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να νοιώσουν πίεση από τους συναδέλφους τους και να μην λάβουν όσο χρόνο άδειας επιθυμούν – κάτι που ο Χέιστινγκς λέει ότι η εταιρεία του προσπαθεί να αποφύγει.

Και ο άλλος κίνδυνος είναι κάποιος να πάρει απεριόριστο χρόνο διακοπών, μη δουλεύοντας σχεδόν καθόλου. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό το σενάριο είναι απίθανο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com