Startup Safary Athens: Μία βόλτα στα «στέκια» επιχειρηματικότητας της Αθήνας

    Από: Startup Team

Με ένα μεγάλο αριθμό νέων να επισκέπτονται  τις δράσεις που διοργάνωσαν οι συνεργαζόμενοι χώροι και οι εταιρίες ολοκληρώθηκε το Startup Safary Athens, μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα.

Το Startup Safary ξεκίνησε το 2013 από το Βερολίνο της Γερμανίας, ήρθε στην Αθήνα το 2014 και σήμερα διεξάγεται σε 7 ευρωπαϊκές πόλεις.

Στόχος κάθε Startup Safary είναι να ανοίξει τις πόρτες εταιριών, φορέων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και άλλων οργανισμών, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας, να εμπνευστούν και να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία είχε την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, συμμετείχαν εταιρίες όπως Apivita, Upstream, Pinnatta, Pollfish, Taxibeat, 100 Mentors, Uber και χώροι και φορείς όπως το Orange Grove, το The Egg, το InnovAthens, το Found.ation, το The Cube, Stone Soup και άλλοι.

Κάθε εταιρία και κάθε φορέας διοργάνωσε δράσεις όπως ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον απέσπασε το Orange Grove, η «θερμοκοιτίδα» επιχειρήσεων της ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο έστησε ένα διήμερο startup «εργαστήρι» με εισηγητές από την Ολλανδία για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους startup και το The egg, το «εκκολαπτήριο» startups που έχει δημιουργήσει η Eurobank, που έδωσε το λόγο σε νέους καινοτόμους ώστε να παρουσιάσουν και αυτοί τις δικές τους ιδέες.

Συνολικά διοργανώθηκαν πάνω από 90 δράσεις με περισσότερους από 50 ομιλητές, ενώ το κοινό που τις παρακολούθησε έφτασε τα 2.000 άτομα. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων

Έμφαση από όλους δόθηκε στην ανάπτυξη των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων που θα επιτρέψει στην νέα γενιά να στραφεί και να επιτύχει στον «στίβο» της επιχειρηματικότητας, ένας τομέας που μπορεί να δώσει τη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας.