ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

    Από: Startup Team

Ο κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, Διευθυντής εργοστασίου της Nestlé Ελλάς, αναδείχθηκε Έλληνας Quality Leader για το 2015 κατά την απονομή των διακρίσεων στη Γιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας, «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015», που διοργάνωσε χθες (24 Νοεμβρίου) η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο Συνεδριακό της Κέντρο «Γ. Κοντογεώργης». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τους σημαντικότερους θεσμούς που επιβραβεύουν την Αριστεία απονεμήθηκαν ακόμα οι Πιστοποιήσεις EFQM Levels of Excellence και Investors in People, τιμητικές διακρίσεις στους αξιολογητές των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, ενώ βραβεύθηκε και η ίδια η ΕΕΔΕ από τον EFQM.

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως «στην ΕΕΔΕ πιστεύουμε με πάθος στην Αριστεία. Μια Αριστεία που δεν αποτελεί μια αόριστη αρετή αλλά ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Μια αδιάκοπη επιδίωξη και έναν δρόμο που φωτίζει κάθε φορά όλο και μακρύτερους προορισμούς στους οποίες οδηγούν οι καινοτομίες, οι νέες εξελίξεις, η βελτίωση των διαδικασιών και οι νέοι τρόποι εργασίας. Με την πεποίθηση αυτή η ΕΕΔΕ, πέραν αυτών των πιστοποιήσεων που προσφέρει, καταβάλει διαρκείς προσπάθειες για να συνδράμει -με το σύνολο των δραστηριοτήτων της- τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας και τους ανθρώπους τους στην πορεία τους προς Αριστεία. Και συνεπώς, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους».

«Σήμερα παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεσμοί που επιβραβεύουν την Αριστεία όλοι μαζί», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, «και ευχαριστώ όλους όσοι είναι παρόντες -που είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά- αλλά και τους συνεργάτες τους που μπορεί να μην είναι παρόντες, πιστεύουν όμως στην έννοια της αριστείας και εργάζονται γι’ αυτή».

 

Στην εκδήλωση για την «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ «Γ. Κοντογεώργης», τους παριστάμενους χαιρέτισαν ακόμα οι κ. Μίλτος Κοζάνης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Quality Leader of the Year και Leon Tossaint, CEO του EFQM.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε η ΕΕΔΕ από τον EFQM για τα 25 χρόνια συνεργασίας των δύο φορέων.

 

Ο Έλληνας Quality Leader of the Year 2015, κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο, αναφέρθηκε συγκινημένος στη βαριά κληρονομιά των ανθρώπων που το έχουν λάβει στο παρελθόν (τέσσερις από τους οποίους αναδείχθηκαν και European Quality Leaders).

Ο κ. Συμεωνίδης, είναι από το 2007 Διευθυντής εργοστασίου της Nestlé στην Ελλάδα. Εργάζεται στην Nestlé από το 1992 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διακριθεί για την ανάληψη πρωτοβουλιών που συντηρούν και προωθούν την αριστεία, καθώς και για διάφορα project που συνδέονται με την αποτελεσματική οργάνωση μονάδων παραγωγής, με κύριο στόχο την ενίσχυση της ποιότητας, παραγωγικότητας και ασφάλειας στην εφοδιαστική αλυσίδα. Στη μακρόχρονη θητεία του ως επικεφαλής παραγωγικών μονάδων έχει εφαρμόσει με επιτυχία συστήματα αποτελεσματικής διαχείρισης συνολικών επιδόσεων καθώς και ορθές πρακτικές παρασκευής και λιτές βιομηχανικές μεθόδους.

Είναι πτυχιούχος χημικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα workshops σε διεθνές επίπεδο ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εμπειρογνωμόνων της Nestlé. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο γιών.

 

Ακολούθως, οι υπόλοιπες διακρίσεις ήταν οι εξής: Το πιστοποιητικό Investors in People απονεμήθηκε στην εταιρία InterMed «Ιουλία & Ειρήνη Τσέτη Φαρμακευτικά Εργαστήρια Α.Β.Ε.Ε.» (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Βασίλης Μαρμαρινός, Quality Assurance Director). Η Ανώτερη Διάκριση Investors in People – Silver απονεμήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις εταιρίες: ELBISCO S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Σταύρος Μποζίκας, HR Director), PwC (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Δέσποινα Μαρίνου, Partner, Human Capital Leader). Η Ανώτατη διάκριση Investors in People – GOLD απονεμήθηκε στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργανωσιακής Μάθησης Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς (το πιστοποιητικό παρέλαβαν ομάδα εργαζομένων του Ανθρώπινου Δυναμικού).

Εφέτος η ΕΕΔΕ θέλοντας να τιμήσει τους αξιολογητές των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με πάθος το έργο και το όραμά της για τη διάχυση των Αρχών της Επιχειρηματικής Αριστείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχοντας παράλληλα βοηθήσει με την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους αυτή δεκάδες επιχειρήσεις στο ταξίδι τους προς την Επιχειρηματική Αριστεία, τους απένειμε τιμητική Διάκριση.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι Επικεφαλής Αξιολογητές, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Αλέξανδρος Αντωναράς, Βασιλική Βλαχοπαναγιώτη, Αντώνιος Γλάρος, Αγγελική Δημαράτου, Δημήτρης Ζαμάνης, Αγγελική Καρελλά, Γιώργος Πιερράκος, Αντώνης Σπανός, Γιώργος Σταμπουλής και Ελένη Τζαβάρα, καθώς και οι αξιολογητές Θωμάς Αγγελόπουλος, Μιχάλης Γκιουλμπαξιώτης, Δημήτρης Μπιλμέζης, Κλεοπάτρα Ντέλιου και Ζωή Χριστόγερου.

Στη συνέχεια με το EFQM Committed to Excellence (1 αστέρι) πιστοποιήθηκαν οι εταιρείες GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε., (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Γιάννης Κουφουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος), ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Ευθύμιος Αλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής Μελετών) και ΟΤΕ-COSMOTE/ Υποδιεύθυνση Ασφάλειας & Υγείας Ανθρώπινου Δυναμικού (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Μαρία Κολοβού Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Business Partner for Information Security & Continuity και Head of Occupational Health and Safety). Με Committed to Excellence (2 αστέρων) πιστοποιήθηκαν οι εταιρείες ALLSEAS MARINE S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Καλλιώρας, Designated Person Ashore/ CSO / MLC), CYTA ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε./ Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Αθηαινίτης Βοηθός Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών), ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Μαρία Μπέκου, Γενική Διευθύντρια) και ΧΑΡΛΑΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε. (το πιστοποιητικό παρέλαβαν η κ. Βασιλική Νάσση, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος και ο κ. Γρηγόρης Βλάχος, Executive Director).

Με Recognised for Excellence– 3 Αστέρων πιστοποιήθηκε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, (το πιστοποιητικό παρέλαβαν η κ. Νάνση Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια, πρώην Διευθύντρια του Προγράμματος, και ο κ. Ιωάννης Νικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού).

Με το EFQM “Recognised for Excellence” 4 Αστέρων πιστοποιήθηκαν η INTERAMERICAN, Shared Services Center (το πιστοποιητικό παρέλαβαν η κ. Paula Bannerton, Διευθύντρια του τμήματος Client Services, ο κ. Ξενοφών Λιαπάκης, Chief IT and Services Officer, και ο κ. Στράτος Χατζηπαυλής, Διευθυντής του Shared Services Center), και SABO S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Ευγενία Κοίλιαρη, Διευθύντρια Εργοστασίου).

Με Recognised for Excellence– 5 Αστέρων πιστοποιήθηκαν οι ATHENIAN SEA CARRIERS LTD. (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο Captain Ιωάννη Σίφης, Fleet Operations Manager), η INTRALOT S.A., Integrated Lottery Systems and Services, Group Technology Division (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Λευτέρης Κορορός, Group Director of Engineering) και UNI-PHARMA Κλέων Τσέτης Φαρμακευτικά Εργαστήρια ΑΒΕΕ (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Ιουλία Τσέτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος).

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως η ALL SEAS MARINE και η Athenian Sea Carriers είναι οι δύο πρώτες Ναυτιλιακές Εταιρίες στην Ελλάδα που εφάρμοσαν το EFQM Marine Excellence Framework, ειδικά προσαρμοσμένο για τη Ναυτιλία (EFQM Marine Excellence Framework) το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της ΕΕΔΕ. Στις επιχειρήσεις αυτές απονεμήθηκε το τρόπαιο Αριστεία στη Ναυτιλία «EFQM Marine Excellence».

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Χωριό της Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου τους υποδέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί τους βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες από τη διαδρομή τους προς την Αριστεία οι επιχειρήσεις: Cyta Ελλάδος, Edenred, Sabo SA, Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, Intermed SA. και Uni-Pharma.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η βιομηχανία Uni–Pharma Α.Β.Ε.Ε. και η Intermed. Υποστηρικτές της εκδήλωσης οι εταιρίες Interamerican και Κανδαράκης, χορηγοί επικοινωνίας η Ναυτεμπορική, η Boussias Communications και το περιοδικό Manager, χορηγός ηλεκτρονικής επικοινωνίας το naftemporiki.gr και τηλεοπτικός χορηγός το SBC TV.

Το EFQM, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί για περισσότερα από 20 χρόνια κομβικό σημείο συνάντησης των άριστων επιχειρήσεων και οργανισμών με διεθνή προσανατολισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κλάδο τους. Το EFQM, με περισσότερα από 700 μέλη επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αντλεί και μοιράζεται με τα μέλη του τις Καλύτερες Επιχειρηματικές Πρακτικές μέσω πρωτοποριακών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο. Το EFQM είναι ο δημιουργός του Μοντέλου της Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM (EFQM Excellence Model) και του Βραβείου Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Excellence Award). Το EFQM σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα διατηρεί Εθνικό Εταίρο – National Partner Organization (NPO) ενώ σημειώνεται ότι για την Ελλάδα και την Κύπρο τον επίσημο αυτό ρόλο κατέχει η ΕΕΔΕ.

 

Σχετικά με το IIP

 

Το Investors in People (IIP) είναι το πρώτο ποιοτικά Πρότυπο που εστιάζει στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μέσω του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Δημιουργήθηκε το 1990 με πρωτοβουλία της Βρετανικής Κυβέρνησης και θεσμικών φορέων με σκοπός τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής επίδοσης μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Το πρότυπο σήμερα λειτουργεί σε 50 χώρες παγκοσμίως. To IIP αξιολογεί και πιστοποιεί την κατανόηση των στρατηγικών στόχων μιας επιχείρησης σε συνάρτηση με τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, διευκολύνει τον σχεδιασμό μελλοντικών στόχων και δράσεων.

Σχετικά με τον Quality Leader of the Year

 

Πρόκειται για ετήσιο πανευρωπαϊκό θεσμό που πραγματοποιείται από το 2002 από τον European Organisation for Quality (Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ποιότητα) και σε εθνικό επίπεδο από την ΕΕΔΕ. Σε συνέχεια της διαδικασίας αυτής ανακηρύσσεται κάθε χρόνο ο Ευρωπαίος Quality Leader of the Year από τους Εθνικούς Quality Leaders of the Year όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Τον τίτλο αυτό έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές, από την έναρξη του θεσμού, οι Έλληνες αποδέκτες του βραβείου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Δήμητρα Μπαρτζουλιάνου στην ΕΕΔΕ, τηλ: 210 2112000, (εσωτ. 514) fax: 210 2112020, e.mail: certification1@eede.gr, www.eede.gr

Αναμνηστική φωτογραφία των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που πιστοποιήθηκαν με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, στο βήμα.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

Ο Μίλτος Κοζάνης, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Quality Leader of the Year.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

www.eede.gr/img/IMG_aristeia_3161.jpg

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

Quality Leader of the Year 2015 ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Συμεωνίδης, Διευθυντής Εργοστασίου της Nestle Hellas.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

O CEO του EFQM, Mr. Léon Tossaint, χαιρετίζει τους συνέδρους.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

Το Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ “Γ. Κοντογεώργης” κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας

Οι κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ και Léon Tossaint, CEO του EFQM κατά τη βράβευση της ΕΕΔΕ από τον EFQM για τα 25 χρόνια συνεργασίας των δύο φορέων.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2015: Λαμπρή η Τελετή Απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας