Sparks by GloVo 2015 | Light the Dark

    Από: Startup Team

Η 3ήμερη εκδήλωση εθελοντισμού της GloVo – Global Volunteers’ Platform, «Sparks by GloVo» πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, με τίτλο “Light the dark!”.

Στις 3-5 Δεκεμβρίου 2015, το Six d.o.g.s θα γεμίσει από εθελοντές της GloVo, παλιούς και νέους, για τρεις μέρες γεμάτες ομιλίες, workshops και, φυσικά, εθελοντικές δράσεις. Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα τωνΑτόμων με Αναπηρία, αλλά και την 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, η εκδήλωση έχει φέτος τον τίτλο “Light the Dark!”.

Σε μία εποχή σκοτεινή, ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι εδώ για να δώσουν φως. Όλοι μαζί, μπορούμε να αντιδράσουμε και να δώσουμε όλη μας την ενέργεια στο να κάνουμε τη διαφορά, να παρασύρουμε τον κόσμο στην προσπάθειά μας και να κάνουμε αυτό το 3ήμερο την αρχή μιας πιο φωτεινής κοινωνίας.

Φέτος, οι ομιλίες θα καλύψουν μια πληθώρα θεμάτων. H Έλενα Χρηστίδη, από την Color Youth, θα μας μιλήσει για ζητήματα φύλου και αποδοχής της σεξουαλικότητας, ενώ η Νίκη Ρουμπανή, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, θα αναφερθεί στο θέμα του trafficking στην Ελλάδα. Ο Έλπης Χρυσοβέργης από το Dream.Travel.Live θα μας μιλήσει για το όραμα, το έργο του αλλά και για το πρόσφατο project του “Wheeling2Help” και ο Γιώργος Νανούρης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, μαζί με την Αννίτα Καπουσίζη, ηθοποιό και συνεργάτη του MDA Ελλάς με ειδίκευση στο θέατρο ευπαθών κοινωνικών ομάδων, θα μας κάνουν ένα σεμινάριο στο οποίο θα δούμε πώς μέσα από θέατρο-παιδαγωγικές ασκήσεις, θα έρθουμε σ’ επαφή με όλες τις ιδιότητες που συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας παράστασης. H Μαρία Κανδεράκη, motivational speaker και life coach, θα μας μιλήσει για τον εθελοντισμό σε περίοδο κρίσης, και τα οφέλη του για την προσωπική ανάπτυξη του ατόμου, ενώ οι Γεωργία Κυριτσοπούλου και Μαρία Πανηγυράκη από το ΚΕΑΤ, θα μας κάνουν ένα διαδραστικό training συνοδείας τυφλών ατόμων. Παράλληλα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος,  ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών και με κινητική αναπηρία ο ίδιος, θα μας μιλήσει για την ανεξάρτητη διαβίωση, ενώ από τους Παναγιώτη Τσελεγκίδη, Παύλο Ίσαρη, Βασίλη Σαλαπάτα και Νίκο Ζορμπά, θα πληροφορηθούμε για τις βοηθητικές τεχνολογίες που αναπτύσσει τοSciFy για τα Άτομα με Αναπηρία, θα μάθουμε να τις χειριζόμαστε, και θα τις “κατεβάσουμε” επιτόπου. Τέλος, δύο ακόμα ομιλίες θα γίνουν από τον Παναγιώτη Κουτσιανά, υπεύθυνο δομών πολιτικής ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με την θέση του εθελοντισμού στην υποστήριξη καταστάσεων κρίσης, και από τηνΠετρούλα Καραγιάννη, εκπρόσωπο του ReGeneration, ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο συνδέει πτυχιούχους με ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, για την βαρύτητα που έχει  ο εθελοντισμός στην εύρεση εργασίας.

Όσον αφορά τις εθελοντικές δράσεις, αυτή τη χρονιά η ποικιλία έχει ξεπεράσει κάθε μας προσδοκία. Σε συνεργασία με την ομάδα Open Art θα μετατρέψουμε τους τοίχους του Νηπιαγωγείου Πετραλώνων σε μία τεράστια ζωγραφιά με θέμα το Μέλι και τις Μέλισσες, ενώ σε συνεργασία με την Ανοιχτή Αγκαλιά, θα επισκεφτούμε το νοσοκομείοΠαίδων, θα γνωρίσουμε τα παιδιά που δίνουν αγώνα για τη ζωή, θα παίξουμε, θα κάνουμε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και θα τους μοιράσουμε δώρα.

Μαζί με την ομάδα Διαβάζω για τους Άλλους θα επισκεφτούμε το Γηροκομείο Πειραιά και θα διαβάσουμε βιβλία στους ενοίκους του, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με τους Los Lampicos της Θεσσαλονίκης, θα καθαρίσουμε βανδαλισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα ανακαινίσουμε το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, με τη βοήθεια των ΜΟΒ, και μαζί με τους Athens Lindy Hop θα επισκεφτούμε το Γηροκομείο Αθηνών για να χορέψουμε Swing με τους ηλικιωμένους. Θα καταγράψουμε την προσβασιμότητα σε Άτομα με Αναπηρία στην Πλάκα, ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά μέρη της Αθήνας, και θα φτιάξουμε πανέμορφα σχέδια με ζαχαρόπαστα πάνω σε μπισκότα, μαζί με τη συντροφιά των ιδιαίτερων ατόμων που φιλοξενεί το ίδρυμα ΚΕΕΠΕΑ, και φυσικά την πολύτιμη αρωγή του εργαστηρίου Sweetheart. Επιπλέον, κρατάμε σταθερά την παράδοση με το Social Cooking για αστέγους, σε συνεργασία με την ομάδα Ο Άλλος Άνθρωπος, καθώς και τη συνεργασία με το Thinking Cup, που θα μας παραχωρήσει και φέτος κουπόνια δωρεάν ζεστού ροφήματος, τα οποία,  αφού φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες θα δωρίσουμε σε άστεγους μαζί με ένα βιβλίο για συντροφιά. Τέλος, θα διεξαχθεί ξενάγηση στην Αθήνα μέσωπροσβάσιμης προς Άτομα με Αναπηρία διαδρομής.

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν κατά κύριο λόγο από τους εθελοντές της GloVo αλλά και σε συνεργασία με άλλες ομάδες πολιτών. Απώτερος στόχος είναι η Αθήνα να “φωτιστεί” από το εθελοντικό πνεύμα και να παραχθεί χρήσιμο έργο, οι ωφέλειες του οποίου θα είναι διαρκείς. Τέλος, θα δοθεί το έναυσμα για περισσότερες δράσεις στο μέλλον και για κινητοποίηση των πολιτών, ώστε ο εθελοντισμός να πάρει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική κοινωνία.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook event

Applications

GloVo site

GloVo Facebook page