MITEF Greece Startup Competition: Ενημερωτικά Webinars με την υπογραφή της Linda Plano

    Από: Startup Team

MITEF Greece Startup Competition

Ενημερωτικά Webinars με την υπογραφή της Linda Plano

 

Το MIT Enterprise Forum Greece διοργανώνει για δεύτερη φορά στη χώρα μας το διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, που στοχεύει να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας. Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών startups, που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του κοινού για το διαγωνισμό, το MITEF Greece διοργανώνει μια σειρά δωρεάν webinars Perfect Pitch σε συνεργασία με την  Plano & Simple, συμβουλευτική εταιρία σε θέματα παρουσίασης και επιχειρηματικής ανάπτυξης για νέους επιχειρηματίες. Σκοπός των εργαστηρίων, που θα διεξάγει η Linda Plano, είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και έρευνας, σχετικά με την αίτηση συμμετοχής τους στο νέο διαγωνισμό. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες για την τέχνη της παρουσίασης (pitching) των επιχειρηματικών τους ιδεών, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοσή τους. Επίσης η Linda Plano  θα κατατοπίσει τους συμμετέχοντες σχετικά με το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων Perfect Pitch, που θα παρακολουθήσουν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού οι πρώτες 25 ομάδες.

 

Πρόγραμμα και περιεχόμενο σεμιναρίων:

 

Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό αποτελεί ουσιαστικά την έγγραφη παρουσίαση των επιχειρηματικών ιδεών που νεοφυείς εταιρίες θέτουν προς αξιολόγηση βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων. Η σειρά των 2 δωρεάν webinars Perfect Pitch με τη Linda Plano, διάρκειας 90’,  θα σας βοηθήσει να στοιχειοθετήσετε την αίτησή σας, να καταγράψετε την ιδέα σας με ένα πιο συγκροτημένο τρόπο, να αναλύσετε το σύνολο των παραγόντων που θα επιδράσουν στην επιτυχία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση και αξιολόγηση από την Linda Plano, μια έμπειρη και εξειδικευμένη μέντορα νέων επιχειρηματιών της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκηνής. Συγκεκριμένα:

 

Perfect Pitch 1: Η επιτυχημένη αίτηση συμμετοχής, 02.12.2015 (18:30 μ.μ.)

Στο πρώτο webinar η Linda Plano θα αναλύσει διεξοδικά όλες τις ερωτήσεις αξιολόγησης της αίτησης προκειμένου οι συμμετέχοντες να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες πληροφορίες με τον αρτιότερο τρόπο. Στόχος είναι οι κριτές να κατανοήσουν με σαφήνεια τα δυνατά σημεία των επιχειρηματικών σας ιδεών προωθώντας εντέλει τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό. H συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν, απαιτείται όμως η ηλεκτρονική εγγραφή σας στη σελίδα: Perfect Pitch Part 1: Create a successful Startup Competition application.

 

Perfect Pitch 2: Προσαρμόστε τη δική σας αίτηση στα κριτήρια των αξιολογητών, 09.12.2015 (18:30 μ.μ.)

Στο δεύτερο διαδραστικό webinar οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση της Linda Plano, θα αναλύσουν συγκεκριμένα case studies αιτήσεων. Αναλυτικά θα συζητηθούν καλές πρακτικές παρουσίασης, τα «πρέπει» και τα «μη»  ενώ θα προταθούν ωφέλημα στοιχεία αναφοράς για τη σύνταξη των αιτήσεών. H συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν, απαιτείται όμως η ηλεκτρονική εγγραφή σας στη σελίδα: Perfect Part 2: Pitch Clinic for YOUR MITEF Greece Startup Competition Application.

Αν ενδιαφέρεστε να λάβετε άμεση αξιολόγηση της αίτησης συμμετοχής σας στο διαγωνισμό, μπορείτε να υποβάλλετε ένα προσχέδιο έως τη Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου, στο email: linda@planoandsimple.com. Προσοχή! Μη συμπεριλάβετε καμία πληροφορία που υπόκειται σε όρους πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι συμμετέχοντες φέρουν πλήρη και αποκλειστική ευθύνη κατοχύρωσης ή τυχόν άλλης προστασίας των υποβαλλόμενων προτάσεων τους καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο mitefcompetition.org. Πληροφορίες θα δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.