15 «τρομακτικά ακριβείς» τεχνολογικές προβλέψεις του Bill Gates από το 1999

    Από: Startup Team
πηγή: lifo.gr

Το 1999 ο εμβληματικός ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο “Business @ the Speed of Thought” όπου έκανε μεταξύ άλλων και 15 τολμηρές  προβλέψεις για τον τρόπο που η τεχνολογία επρόκειτο να επηρεάσει τον επιχειρηματικό κλάδο.   16 χρόνια αργότερα, ένας Φινλανδός φοιτητής Business, διαβάζοντας τυχαία το βιβλίο αυτό, ανακάλυψε πόσο “τρομακτικά ακριβείς» αποδείχτηκαν οι προβλέψεις του Gates.   Ας τις δούμε:

1. Σάιτ σύγκρισης τιμών

“Στο μέλλον θα αναπτυχθούν αυτοματοποιημένες υπηρεσίες που θα συγκρίνουν τις τιμές υπηρεσιών και προϊόντων, επιτρέποντας στον καθένα να βρει online την καλύτερη τιμή σε ο,τιδήποτε αναζητά να αγοράσει»

Σήμερα: www.skroutz.gr

2. Smartphones

«Οι άνθρωποι θα μεταφέρουν όπου κι αν βρίσκονται μικρές ηλεκτρονικές συσκευές που θα τους επιτρέπουν να μένουν σε επαφή με φίλους και να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά από οπουδήποτε βρίσκονται, όπως το να διαβάζουν ειδήσεις, να κλείνουν εισιτήρια και να παίρνουν πληροφορίες για οτιδήποτε τους αφορά. Όλα αυτά από μια φορητή συσκευή»

Σήμερα: Ψάξε στην τσέπη σου.

3. Τηλεπληρωμές & Τηλεϊατρική

«Ο κόσμος θα πληρώνει τους λογαριασμούς του, θα τακτοποιούν τα οικονομικά τους και θα επικοινωνούν με τους γιατρούς του μέσω του Internet”

Σήμερα: Όσα είπε ο προλαλήσας

4. Ηλεκτρονικοί βοηθοί και το “Internet of Things”

«Θα αναπτυχθούν προσωπικοί βοηθοί που θα συνδέονται και θα συγχρονίζονται με όλες τις συσκευές είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε στο γραφείο και θα συνομιλούν μεταξύ τους ανταλάσσοντας δεδομένα. Πηγαίνοντας στο σούπερ μαρκετ, θα του λέτε το φαγητό που θέλετε να ετοιμάσετε κι ο βοηθός θα δημιουργεί αυτόματα τη λίστα για τα ψώνια, ενημερώνοντας και προετοιμάζοντας τις συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν”

Σήμερα: Το Internet of things που αφορά στη διασύνδεση και τον κεντρικό έλεγχο όλων των συσκευών που διαθέτουμε είναι η πιο ανερχόμενη τάση στην τεχνολογία που ήδη χρηματοδοτείται με αρκετά δισ. δολάρια.

5. Onlineπαρακολούθηση του σπιτιού

Θα υπάρχουν συσκευές που θα μας συνδέουν με το βίντεο feed από το σπίτι μας και θα μας ειδοποιούν όταν υπάρχει επισκέπτης.

Σήμερα: Έξυπνα συστήματα οικιακής ασφάλειας και οι … Έξυπνες Λάμπες

6. Social Media

«Θα είναι κοινός τόπος, ιστοσελίδες που θα μας συνδέουν με φίλους και συγγενικά μας πρόσωπα, και θα μας επιτρέπουν να κάνουμε chat και να προγραμματίζουμε πράγματα από κοινού»

Σήμερα: Facebook

7. Στοχευμένες προωθητικές ενέργειες

“Λογισμικό θα αναγνωρίζει τον προορισμό για τον οποίο κλείσατε εισιτήρια και θα σας προτείνει φθηνές δραστηριότητες κι εκπτώσεις στο μέρος που θα ταξιδέψετε”

Σήμερα: Όλες οι “έξυπνες” διαφημιστικές πλατφόρμες του Facebook ή της Google που παρακολουθούν τις online συνήθειές μας και μας σερβίρουν τις ανάλογες διαφημίσεις, στηρίζονται σε αυτή την πρόβλεψη…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
lifo.gr