Η Deloitte ανακοινώνει την κατάταξη 2015 Technology Fast 500TM στις περιοχές Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ)

    Από: Startup Team

Για πρώτη φορά μια ελληνική εταιρία λογισμικού η Aqurance βρίσκεται στην κατάταξη

Για πρώτη φορά, μια ελληνική εταιρία λογισμικού (software), η Aqurance βρίσκεται ανάμεσα στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες των περιοχών ΕΜΕΑ της λίστας που καταρτίσθηκε από την ομάδα της Deloitte Global Technology, Media & Telecommunications (TMT). Συνολικά οι περιοχές ΕΜΕΑ εμφάνισαν 1.012% μέσο όρο ανάπτυξης στα έσοδα με εταιρίες από περισσότερες από 20 χώρες να εντάσσονται στην κατάταξη. Την κορυφή της κατάταξης της Deloitte 2015 Technology Fast 500TM για τις περιοχές Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) κατέκτησε ο ολλανδικός διαδικτυακός οίκος δημοπρασιών Catawiki.

«Η κατάκτηση μιας θέσης στην κατάταξη EMEA Fast 500 είναι πάντα ένα εντυπωσιακό επίτευγμα αλλά τα ποσοστά ανάπτυξης φέτος είναι αξιοθαύμαστα. Προκειμένου να υπάρχει ακολουθία στα προγράμματα στις περιοχές ΕΜΕΑ, Αμερικής και Ασίας Ειρηνικού, η ανάπτυξη τώρα μετράται για 4 και όχι για 5 χρόνια γεγονός που οδηγεί σε πτώση στο μέσο όρο ανάπτυξης από 1.711% το 2014 σε 1.012% το 2015» δήλωσε ο David Cobb, Deloitte UK partner και υπεύθυνος για το πρόγραμμα Deloitte Technology Fast 500TMΠαρά τη σύντομη περίοδο ωστόσο, θα ήθελα να συγχαρώ τη νικήτρια εταιρία Catawiki η οποία κατάφερε να επιτύχει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ανάπτυξης ύψους 45.080%. Τα αποτελέσματα αυτά επισημαίνουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του κλάδου της Τεχνολογίας σε όλη την περιοχή με μια ξεκάθαρη διάκριση των επιχειρηματικών ηγετών του μέλλοντος».

Για πρώτη φορά στην κατάταξη Deloitte 2015 Technology Fast 500TM για τις περιοχές Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και συγκεκριμένα στη 291η θέση με ποσοστό ανάπτυξης 352% βρέθηκε μια ελληνική εταιρία software η Aqurance. Η Aqurance με έτος ίδρυσης το 2011 και γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία παροχής υπηρεσιών στον κλάδο επιστημών υγείας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Aqurance παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες εγκαθιστώντας τεχνολογικές πλατφόρμες υψηλής ποιότητας για την ενίσχυση ψηφιακών λύσεων στις πωλήσεις στον κλάδο επιστημών υγείας.

Το πρόγραμμα Deloitte Technology Fast 500TM κατατάσσει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε ετήσια βάση εδώ και 5 χρόνια. Φέτος, η ανάπτυξη των εσόδων κάθε εταιρίας υπολογίζεται για τα προηγούμενα 4 χρόνια και όχι για τα προηγούμενα 5 χρόνια. Συνδυάζοντας τεχνολογική καινοτομία, επιχειρηματικότητα και ταχεία ανάπτυξη, οι εταιρίες που διακρίνονται στο πρόγραμμα Technology Fast 500 –μεγάλες, μικρές, δημόσιες και ιδιωτικές- καλύπτουν διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους και ηγούνται στους τομείς λογισμικού (software), υλικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (hardware), επικοινωνιών, μέσων, επιστημών υγείας και καθαρής τεχνολογίας. Οι εταιρίες αυτές μεταλλάσσουν τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις σήμερα.

Ο κ. Διονύσης Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Aqurance δήλωσε «Η Aqurance σημειώνει έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης και μια δυναμική αύξηση πελατολογίου. Η θέση στο Deloitte Technology Fast 500 EMEA είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς. Ως νεοφυής επιχείρηση είμαστε περισσότερο από ενθουσιασμένοι που αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η προσπάθεια αυτή είναι ο λόγος για τον οποίο οι πελάτες προτιμούν τις υπηρεσίες μας και επιλέγουν την Aqurance ως έμπιστο συνεργάτη τους».

Οι κορυφαίες 10 εταιρίες

Οι κορυφαίες 10 εταιρίες για το 2015

Εταιρία

Χώρα

Ανάπτυξη εσόδων τετραετίας

Τομέας

1

Catawiki www.catawiki.nl

Ολλανδία

45.080 %

Μέσα

2

iZettle AB www.izettle.com

Σουηδία

30.114 %

Software

3

Zerto www.zerto.com

Ισραήλ

24.088 %

Software

4

WorldRemit, Ltd. www.worldremit.com

Ην. Βασίλειο

20.385 %

Software

5

Taboola www.taboola.com

Ισραήλ

13.797 %

Μέσα

6

Skyscape Cloud Services Ltd www.skyscapecloud.com

Ην. Βασίλειο

13.391 %

Επικοινωνίες

7

Secret Escapes www.secretescapes.com

Ην. Βασίλειο

7.818 %

Μέσα

8

Clean Marine As www.cleanmarine.no

Νορβηγία

7.260 %

Καθαρή τεχνολογία

9

Grove Solutions Ltd www.groveis.com

Ην. Βασίλειο

6.649 %

Επικοινωνίες

10

Etrinell As www.etrinell.no

Νορβηγία

6.033 %

Software