Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Κωνσταντινίδης

    Από: Startup Team

Μια νέα τεχνολογικά κωδικοποίηση για webradio …

Οι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι πια πολύ ψηλά, παίζει ρόλο η διαχείριση αλλά και το πως θα το τρέξεις για να ανέβεις στο επίπεδο που θέλεις να φτάσεις… το να έχεις webradio τεχνολογικά εξελιγμένο πιστέψτε με αυτό είναι μεγάλο προτέρημα.

Μια νέα τεχνολογικά κωδικοποίηση για webradio …

 

πρόλογος : Οι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι πια πολύ ψηλά, παίζει ρόλο η διαχείριση αλλά και το πως θα το τρέξεις για να ανέβεις στο επίπεδο που θέλεις να φτάσεις… το να έχεις webradio τεχνολογικά εξελιγμένο πιστέψτε με αυτό είναι μεγάλο προτέρημα.

Γεια σας, είμαι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ραδιοφωνικός παραγωγός

Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Κωνσταντινίδης

και ιδιοκτήτης του ParadiseGradio και της μουσικής σελίδας MusicandNews, και μένω στην καβάλα.

Από μικρός είχα μια μεγάλη τάση, για την μουσική αλλά όχι για ένα και μόνο ένα είδος…

το να κάνεις κάτι καινούριο στα χρόνια που ζούμε, δεν είναι εύκολο και έτσι το κατόρθωσα .. ας επιστρέψω στο θέμα μου στα 7 μου, ήρθα στην πρώτη μου επαφή με την μουσική το αρμόνιο έτσι έφτασα στο υπέροχο επίπεδο με την μουσική “Μουσικό αυτί”.

Στα 16 μου ξεκίνησα μια σελίδα την musicandnews, για να ασχοληθώ με τα μουσικά νέα πέρα από τα θεματάκια στην ζωή, μου άρεσε πάντα να δραστηριοποιώ με τον τομέα των εφαρμογών πληροφορικής, σχεδιασμό σελίδων και διάφορα συναφή τώρα ποια καθώς έφτασα σε αυτό το υπέροχο επίπεδο.

Πέρσι τον Απρίλη έφτιαξα ένα ραδιοφωνικό σταθμό με σκοπό τις εκπομπές και την μουσική γιατί η μουσική είναι αυτό που κάθε άνθρωπος ακούει και εκφράζεται μέσα από αυτό..

Ο σταθμός είναι ο καλύτερος λειτουργικά στην Ευρώπη και με υπέροχο design έτσι βραβεύτηκε κιόλας…

Ας γυρίσω στον Απρίλη, ο σταθμός πήρε μέρος στην ημερίδα πληροφορικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου ήμουν και εισηγητής, τότε ήμουν σπουδαστής πληροφορικής και σπουδαστής Ραδιοφωνίας Παραγωγής στο Ωδείο Όπερα..

ήξερα τι μπορεί να θέλει ένας σταθμός και τι του λείπει, αλλά και τι μπορεί να θέλει και ένας ακροατής, όμως αυτό εμένα δεν μου αρκούσε ποτέ, δημιούργησα κάτι καινούριο όπου μου είχε πάρει 3-4 μήνες κώδικα όπου έδινε το δικαίωμα να μην έχει player,  για έναν που είναι του επαγγέλματος θα πει αα εντάξει, όχι εγώ το έκανα μόνος μου εντελώς (δεν το παίρνω πάνω μου) έτσι είναι μια σελίδα που παίζει μουσική τι εννοώ το player είναι ένα site ολόκληρο από την αρχή έως το τέλος όπως ξέρουμε και λέμε, αλλά με enconder δικό μου.

Η κατασκευή είναι ειδικά έτσι δημιουργημένη και αποτελεσματικά βγαλμένη, αυτό που παρατήρησα ήτανε πως κάθε μήνα διόρθωνα την τεχνολογία μου !!! δημιουργούσα περισσότερες κωδικοποιήσεις για ασφάλεια, για την αντιγραφή – επικόλληση, για την λίστα με τα τραγούδια (δεν αποκλείεται ότι έχεις ανταγωνισμό ) η τεχνολογία ήταν με joomla αρχικά και  έτσι ονομάστηκε δημιουργία κωδικοποίησης webradio σε πραγματικό χρόνο CMS Joomla.

 

άλλο ένα προτέρημα της μεταδόσεως είναι πως άμα είσαι στην Αμερική ακούς πραγματικά την ίδια στιγμή τραγούδια που μπορεί να ακούει ένας ακροατής στην Ελλάδα την ίδια στιγμή, δεν είναι όπως κάποιους άλλους σταθμούς που στην Αμερική έχει delay μετάδοση και στην Ελλάδα σωστή.. Στον ParadiseGradio είναι εκείνη την ώρα/στιγμή !!!

 

είναι μια άλλη τεχνολογικά κωδικοποίηση, στην Ελλάδα πρωτότυπη…!!

Πως ξεκίνησες πως το σκέφτηκες, και έτσι ασχολήθηκες ?

Ήθελα να δημιουργήσω κάτι καινούριο, καινοτόμο για τα σημερινά δεδομένα που να είναι πρωτότυπο !!

έτσι έπιασα την ιδέα από το αυτί έκατσα 3-4 μήνες και το υλοποίησα

Είχες δυσκολίες με το όλο ζήτημα ?

Βέβαια όλοι μας όταν κάνουμε κάτι καινούριο έχουμε δυσκολίες, για αυτό μέσα στους μήνες μπορείς να γίνεις καλύτερος, καιρό με καιρό..

Είναι όντως πολύ πρωτοποριακό..

Ναι, στην αρχή φαντάσου πως μέχρι και Νοέμβρη η σελίδα ήταν δική μου το ράδιο όμως σε άλλο ιδιοκτήτη τώρα πια όμως είναι δικό μου και έτσι “χωνεύω” να το πω έτσι την δουλειά μου !! και αυτό δεν με καθησυχάζει όλο καινούρια πράματα θέλω να κάνω !!.. αλλά ούτε χρειάζεται άδεια για να τα πράξω το δημιουργώ απλά είναι δικό μου …

Έχει υπηρεσίες το ραδιόφωνο πχ(διαφημίσεις, προβολές κλπ)?

Ναι πως έχει, μπορεί ο πελάτης να αγοράσει προβολή σποτ αξιόπιστα αυτό είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και θέλω να το κάνω πιο σωστά χωρίς προβλήματα επικοινωνίας.

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο νέα σαν εσένα, που θέλει να κάνει και εκείνος/η κάτι καινούριο.. ?

Ότι και να είναι να μην σκεφτεί τις συνέπειες να το κάνει είναι δικό του και κανένας δεν μπορεί να του το πάρει.. απλά να το πράξει ότι αγαπάμε μπορούμε να το κάνουμε όλοι μας οι άνθρωποι, αρκεί να το θέλουμε …