V-Cube: Επιτυχία στον κύβο!

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Όλοι γνωρίζουμε τον διάσημο κύβο του Ρούμπικ, ο οποίος αποτελεί ένα τρισδιάστατο μηχανικό πάζλ. Πώς θα σας φαίνονταν όμως, να μαθαίνατε, ότι πλέον, οι διασημότεροι κύβοι στον κόσμο είναι της εταιρείας V-Cube και έχουν γραμμένο πάνω τους το Made in Greece; Για την ανώνυμη εταιρεία V-Cube μιλήσαμε με τον κο Κωνσταντίνο Βέρδε Διευθύνοντα Δύμβουλο της επιχείρησης.

Όλα ξεκίνησαν το 2003, όταν ο πατέρας μου, Παναγιώτης Βέρδες βγήκε στη σύνταξη. Τότε, θυμήθηκε κάποια παλιά σχέδια που είχε κάνει, τα οποία αφορούσαν την κατασκευή τρισδιάστατων παιχνιδιών κυβικού σχήματος και ξεπερνούσαν τα επίπεδα περιστροφής που υπήρχαν μέχρι τότε“, είπε ο Κωνσταντίνος. Και συνέχισε λέγοντας “Τότε, μπήκαμε στο διαδίκτυο και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο, οπότε εκεί πάρθηκε η απόφαση στο να τα επανασχεδιάσουμε και να καταθέσουμε τα χαρτιά μας στον οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, για να κατοχειρώσουμε την πατέντα. Το 2004 πήραμε το δίπλωμα ευρεσυτεχνίας και ξεκινήσαμε την υλοποίηση του σχεδίου μας“.

Ωστόσο, η ίδρυση της εταιρείας δεν πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά, αλλά μετά από 4 χρόνια. “Από το 2004-2008 καταθέσαμε, σε 52 χώρες τα χαρτιά μας, για κατοχείρωση ευρεσυτεχνίας, αλλά η διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα. Φανταστείτε, ότι τον Σεπτέμβριο του 2007, μας χορηγήθηκε το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσυτεχνίας, οπότε περιμέναμε και αυτό για να είμαστε σίγουροι, ότι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε μία εξωστρεφή πορεία, στοχεύοντας στην παγκόσμια αγορά και όχι μόνο στην ελληνική, η οποία είναι μικρή για να στηρίξει τέτοιους είδους επενδύσεις. Από το 2004-2007 δουλεύαμε στο παρασκήνιο, υλοποιώντας κάποια πρώτα προτότυπα, βασισμένα στη τεχνολογία του κύβου του Ρούμπικ. Και βέβαια δουλεύαμε πάνω στην εύρεση κεφαλαίων, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας“, δήλωσε ο Κωνσταντίντος.

Η πατέντα των κύβων V-Cube, αφορά στην κατασκευή τρισδιάστατων κυβικών υλικών παιχνιδιών, με απεριόριστο αριθμών στρωμάτων. Με τον τρόπο αυτό όσα περισσότερα στρώματα περιστροφής προστίθενται τόσο αυξάνεται και η δυσκολία.

Η εταιρεία V-Cube κατασκευάζει 11 διαφορετικούς κύβους όσον αφορά στην εξωτερική τους εμφάνιση, με 2 έως 8 στρώματα σε κυβική και σε μπομπέ μορφή, αλλά και περισσότερους από 100 διαφορετικούς κωδικούς, με ποικίλες εξωτερικές απεικονίσεις. Πολλά σχέδια, από τα οποία διατίθονται σε μουσεία, ζωολογικούς κύπους, γκαλερί κτλ. Ο τρόπος κατασκευής τους είναι συγκεκριμένος “Εμείς φτιάχνουμε τα σχέδια και τα καλούπια (τις μήτρες). Στη συνέχεια τα δίνουμε σε έναν εργολάβο, ο οποίος διαθέτει χυτήριο, μας κατασκευάζει τα κομμάτια των κύβων, που είναι από πλαστικό. Έπειτα, τα συναρμολούμε, τα συσκευάζουμε και τα προωθούμε στην αγορά“, μας επισήμανε ο Κωνσταντίνος.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 300 σημεία πώλησης. Ενώ το 95% της παραγωγής της επιχείρησης εξάγεται σε 105 χώρες όπως είναι η Ισπανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τα Φερόες, η Υεμένη, ο Μαυρίκιος, η Γερμανία, οι χώρες της Βαλτικής, του Περσικού Κόλπου, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Κορέα, το Μεξικό κ.α.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγή επιτυχίας, ο Κωνσταντίνος ανέφερε “Oπωσδήποτε είναι μία τεράστια προσπάθεια, που έχει γίνει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Καταρχήν μας βοηθάει και το ίδιο το προϊόν, το οποίο είναι αρκετά καινοτόμο και αρέσει σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή υπήρχε μία περπατημένη που ακολουθούμε. Οπότε, ένα βασικό κομμάτι της επιτυχίας είναι η καλή ιδέα. Από εκεί και πέρα αυτό που απαιτείται είναι προσύλωση, επιμονή, υπομονή, συνέπεια και οπωσδήποτε τεχνική ανάπτυξη και έρευνα, προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς που προσφέρεις όσο και τα προϊόντα“.

Η επιτυχία ωστόσο, δεν ήταν …

V-Cube: Επιτυχία στον κύβο!

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr