Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 €1,25 εκατ. έως 10 Μαρτίου

    Από: Startup Team

Πηγή techstart.gr

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του 4ου ετήσιου κύκλου βράβευσης και καλεί νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν, υποβάλλοντας τα επιχειρηματικά τους σχέδια στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.hellenicaward.com, έως και τις10 Μαρτίου 2016. Η συνολική χρηματοδότηση για το φετινό Βραβείο του 2016 έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με το 2015 φτάνοντας το συνολικό ποσό των 1.250.000 ευρώ.

Οφέλη

Οι συμμετέχοντες στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 θα διεκδικήσουν μέρος της άτοκης χρηματοδότησης, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από πολύπειρα στελέχη επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Οι υποστηρικτές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2016προσφέρουν μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης όπως νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, τεχνολογία, επικοινωνία και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού.

The Hellenic Initiative

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) και αναδεικνύει έναν έως πέντε νικητές κάθε χρόνο. Ο θεσμός ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και την ουσιαστική υποστήριξη των πλέον υποσχόμενων επιχειρηματικών ιδεών στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μέσα στην παρατεταμένη περίοδο κρίσης και οικονομικής ύφεσης. Πλέον υπάρχουν 11 νικήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οκτώ διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής τεχνολογίας, της ανάπτυξης εφαρμογών, του πολιτισμού, των τροφίμων & ποτών και της ενέργειας. Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έσοδα, προσελκύουν εξωτερικούς επενδυτές και δημιουργούν εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Απολογισμός

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.500 επιχειρηματικά σχέδια στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Από το 2012 έως και το 2015, το Βραβείο έχει προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση ύψους περίπου 2.300.000 ευρώ.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, «μέσα σε μόλις τρία χρόνια, το Βραβείο εκπληρώνει τους στόχους του μετατρέποντας επιχειρηματικά όνειρα σε πραγματικότητα, τόσο μέσω οικονομικής βοήθειας, όσο και μέσω άμεσης υποστήριξης από έμπειρα, εξειδικευμένα στελέχη. Όμως οι πραγματικοί ήρωες του Βραβείου είναι οι συμμετέχοντες και οι νικητές, οι οποίοι έχουν το όραμα να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι η αποδεδειγμένη επιτυχία των 11 νικητών μέχρι σήμερα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ακόμα περισσότερους, δίνοντάς τους το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχειρηματική πρόταση που μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Αίτηση στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 μπορούν να υποβάλλουν τόσο έμπειροι, όσο και νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Επίσης, αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές και από υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες με μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις αξιολογούνται με βάση τη βιωσιμότητα, τη χρηματοοικονομική σύνεση και το ρεαλισμό, την καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα.

Χρονοδιάγραμμα

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου 2016.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν το Μάιο του 2016 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουνίου 2016.