Συνέντευξη στο STARTUP: agroo.gr

    Από: Startup Team

Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας

  • Γιώργος: Σπουδές ως Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. MSc στην Ενέργεια, Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες και Οικονομικά στο City University London. Είμαι co-founder του Agroo και ασχολούμαι με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της υπηρεσίας.
  • Γιάννης: Σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στο ΕΜΠ. Είμαι co-founder του Agroo και ασχολούμαι με το Digital Marketing & Data Analysis.
  • Τόνια: Σπουδές στο τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου(ΓΠΑ) και MSc στην Μοριακή Βιολογία. Έχω αναλάβει τον ρόλο του Content Editor της πλατφόρμας Agroo καθώς και το κομμάτι του Social Media Management.
  • Νίκος: Σπουδές στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, είμαι ο CRM και Sales Manager του Agroo και ασχολούμαι με την υποστήριξη πελατών και την έρευνα για νέες αγορές.

Στόχος μας είναι να κάνουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο στον αγροτικό τομέα πιο εύκολο. Στην πλατφόρμα Agroo κάθε παραγωγός και μεταποιητής μπορεί να δημιουργήσει τον ηλεκτρονικό του χώρο, να συνδεθεί και να προωθήσει την επιχείρηση και τα προϊόντα του παγκόσμια. Από την άλλη πλευρά κάθε χρήστης μπορεί να ακολουθήσει, να επικοινωνήσει και να αγοράσει άμεσα από παραγωγούς αγροτικών προϊόντων τοπικά αλλά και παγκόσμια.


Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας?

Συνέντευξη στο STARTUP: agroo.gr

Είχαμε την ενέργεια και τις ιδέες για να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας. Η στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μας αλλά και μια αρχική χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για νέους επιχειρηματίες μας βοήθησε στα πρώτα μας βήματα.

Θεωρούμε ότι υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και θέλαμε να συμβάλλουμε στην ανάγκη που υπάρχει για κάθε παραγωγό να προσεγγίσει το καταναλωτικό κοινό και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά των προϊόντων του που τα κάνουν ξεχωριστά.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Συνέντευξη στο STARTUP: agroo.gr

Κάθε  παραγωγός, μεταποιητής ή ομάδες παραγωγών αγροτικών προϊόντων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Agroo ώστε να χτίσουν ένα δυνατό brand,να συνδεθούν με το κοινό που τους αναζητά, να προβάλουν και να προωθήσουν  τα προϊόντα τους.

Ο στόχος  είναι  να δημιουργήσουν customer trust and loyalty και να ενισχύσουν  την διαδικτυακή τους παρουσία και την κερδοφορία τους.

Επίσης, κάθε χρήστης μπορεί να βρει σε τιμές παραγωγού, είτε λιανικής είτε χονδρικής, τα αγροτικά προϊόντα που επιθυμεί, εύκολα και γρήγορα, διαλέγοντας απευθείας τον παραγωγό και τον τόπο προέλευσης που τον ενδιαφέρει.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Πες σε όλους την ιδέα σου.

Ξεκίνησε, αλλά μην ξεκινήσεις μόνος. Διάλεξε συνιδρυτές που εμπιστεύεσαι και προχώρα.

Κάνε λάθη γρήγορα και μάθε από αυτά.

Να είσαι πάντα έτοιμος για αλλαγές