Starttech Ventures | Διοργάνωση 1ου Demo Day, Επενδύσεις σε Ρωσία και Ισραήλ, Στρατηγική συνεργασία με Compell.io

    Από: Startup Team

Starttech Ventures προχωρά στη διοργάνωση του 1ου Demo Day την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 6:00μμ – 9:00μμ στη νέα θερμοκοιτίδα της. Στη διάρκεια του Demo Day 1 (#StartTechDemo1) θα παρουσιαστούν εννέα projectsπου υποστηρίζονται από την Starttech Ventures, μεταξύ των οποίων το Wake-App (www.wake-app.co) με βάση το Τελ-Αβίβ του Ισραήλ, όπου θα το παρουσιάσει ο CEO της εταιρείας κ. Amir Isenberg, και το Mailburn(www.mailburn.com) με βάση την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου επίσης θα παρουσιάσει ο CEO της επιχείρησης κ. Daniel Pavlyuchkov.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Starttech Ventures προχώρησε σε επενδύσεις σε τρεις επιχειρήσεις του εξωτερικού, τις δυο παραπάνω αναφερόμενες καθώς και την Take&Make (www.takeandmake.co), η οποία μοιράζει τις δραστηριότητές της μεταξύ του Τελ-Αβίβ και του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Στρατηγική της Starttech Ventures είναι η δημιουργία γεφυρών με τα ισχυρά οικοσυστήματα του εξωτερικού και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι παραπάνω επενδύσεις.

Η Starttech Ventures διαχειρίζεται ένα “side-car Angel Group” προτείνοντας συνεπένδυση σε ιδιώτες επενδυτές προς εταιρείες που πληρούν τα επενδυτικά της κριτήρια, όπως έγινε στις παραπάνω περιπτώσεις και θα συνεχιστεί στο μέλλον. Η διοργάνωση του Demo Day 1 γίνεται ακριβώς για την επίτευξη του σκοπού αυτό.

Στο Starttech Ventures Demo Day 1 θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Daniel Tomov, Co-founder της επενδυτικής θερμοκοιτίδας Eleven στη Βουλγαρία, www.eleven.bg, η οποία λειτουργεί με υποστήριξη τουΕυρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχημένες στην Ευρώπη. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους οι κκ. Μάνος Μοσχούς και Αθανάσιος Παπαγγελής, συνιδρυτές των επιχειρήσεωνAbZorba Games και Epignosis, οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον επιτυχημένες του ελληνικού οικοσυστήματος και είχαν λάβει την υποστήριξη της Starttech Ventures.

Τέλος η Starttech Ventures ανακοίνωσε την στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία Compell.io η οποία έχει έδρα το Λουξεμβούργο και ιδρυτή τον κ. Διονύση Αυρηλίωνη. Το Compell.io (http://compell.io) είναι μια ιδιαίτερα καινοτόμος πλατφόρμα SaaS η οποία προσφέρει ένα ισχυρό και εύχρηστο εργαλείο επιχειρησιακής μοντελοποίησης, το οποίο μεταξύ άλλων υλοποιεί και τη μεθοδολογία Business Model Canvas, και θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει η Starttech Ventures να αποτυπώνουν από πολύ πρώιμο στάδιο τα επιχειρηματικά μοντέλα τους και με μεθοδικό τρόπο να επιβεβαιώνουν, ή όχι, τις διάφορες υποθέσεις εργασίας στις οποίες στηρίζονται. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Αυρηλιώνης, “με το Compell.io μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα από την τύχη προς την επιστήμη στο πεδίο της ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων“.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσίγκος “φιλοδοξία μας  είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός αυστηρά ιδιωτικού ταμείου επενδύσεων σε επιχειρήσεις τεχνολογίας λογισμικού, με επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, το οποίο θα επενδύει πάντοτε σε συνδυασμό με την ενεργό παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στις επιχειρήσεις – λήπτες επένδυσης, σε συμφωνία με το μοντέλο του “επιχειρηματικού οικοσυστήματος”  στο οποίο βασίζεται ηStarttech Ventures“.

Η Starttech Ventures θα επαναλαμβάνει τα Demo Days, στα οποία προσκεκλημένοι είναι επενδυτές, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, σε εξαμηνιαία βάση.

Διεύθυνση Startech Ventures: 
Λυκούργου 1 & Αιόλου, 1ος όροφος, 10551, Αθήνα (τηλ. 2118001709, www.starttech.eu).

Η προσέλευση ξεκινά στις 5:00μμ και η εκδήλωση ξεκινά στις 6:00μμ

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Starttech Ventures:
www.starttech.eu
info@starttech.eu
+30 211 800 1709
twitter.com/StartTechVC
facebook.com/StartTechVC