ΕΒΓΕ 2016 Έως και τις 5 Φεβρουαρίου, η υποβολή συμμετοχών

    Από: Startup Team

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), ο μαζικότερος θεσμός προβολής και ανάδειξης της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας, ξεκινά το ταξίδι του για 15η συνεχή χρονιά.

Η αναγνώριση που φέρνει ένα βραβείο ΕΒΓΕ, δίνει αναμφίβολα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού (αφιερώματα στον ξένο Τύπο κ.λπ.). Στόχος των ΕΒΓΕ ήταν και παραμένει η αναγνώριση και η καθιέρωση νέων ονομάτων της ελληνικής δημιουργίας, αλλά και η επιτυχής προώθηση του ελληνικού design, εντός κι εκτός συνόρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους για τα ΕΒΓΕ 2016, έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.ebge.gr

Η οπτική επικοινωνία καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα δημιουργιών: από σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας, συσκευασιών και γραφικών χώρου, μέχρι εικονογραφήσεις και σχεδιασμό app και ιστοσελίδων – και ο ανταγωνισμός στους τομείς αυτούς είναι εξίσου μεγάλος.

Στις τρεις κριτικές επιτροπές (γραφιστική – εικονογράφηση – ψηφιακές εφαρμογές) που θα κληθούν να αξιολογήσουν τους συμμετέχοντες, και να επιλέξουν τους φετινούς νικητές, περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από το ευρύτερο φάσμα του τομέα της δημιουργίας, ανάμεσά τους και μέλη των Δ.Σ. της ΕΓΕ και της ico-D.

Όπως κάθε χρόνο, η φετινή ταυτότητα των ΕΒΓΕ, ανατέθηκε στο γραφείο που κέρδισε στην περσινή διοργάνωση, το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ. Κατά συνέπεια την ταυτότητα των βραβείων, επιμελούνται φέτος οι G Design Studio. Το concept λειτουργεί σε ένα δυστοπικό παρόν, όπου όλα οφείλουν και πρέπει να πάνε καλύτερα, όλα είναι δυνατά. Με σύμβολο της καμπάνιας των ΕΒΓΕ 2016, σημαίες-λογότυπα από εικονικά γραφιστικά κινήματα, που πρεσβεύουν την ανάγκη για ελευθερία, αυτό-έκφραση, σπάσιμο κανόνων και αλληλεγγύη μεταξύ της γραφιστικής κοινότητας, το δυνάμει καλύτερο φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ, και η επίτευξή του αναδεικνύεται σε ορατό στόχο.

Τα 15α Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, όπως και κάθε προηγούμενη διοργάνωση, τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Design (ico-D) και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας. Η τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ 2016 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.ebge.gr και στο τηλέφωνο 210- 9523617