Συνέντευξη Startup.gr: Νότης Βασίλειος (carfinder.gr)

    Από: Startup Team

Λίγα λόγια για τον Βασίλη

Σπούδασα Μηχανικός Έργων Υποδομής αλλά από φοιτητής το πάθος μου ήταν η κατασκευή ιστοσελίδων και ο κόσμος του Internet. Πάντα στο μυαλό μου είχα να κάνω καινοτόμες ιδέες  πραγματικότητα  επομένως άφησα τα μολύβια και έπιασα το πληκτρολόγιο. Είμαι ο Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr και συνιδρυτής της εταιρίας Gmedia (www.gmedia.gr) που μετρά 8  μήνες ζωής στη θέση του Marketing Manager και Web Designer. Σαν μεγάλοι fan των νέων τεχνολογικών project,  πρόσφατα αποφασίσαμε σαν εταιρία να  ενταχθούμε στην ομάδα του Carfinder.gr.

Τι είναι το Carfinder.gr;

Το Carfinder είναι μια εξειδικευμένη αλλά και ταυτόχρονα η πιο απλή Online μηχανή αναζήτησης μεταχειρισμένων οχημάτων. Έχει φτιαχτεί με σκοπό την εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική πώληση αυτοκινήτων στο διαδίκτυο και όλα αυτά σε μια εξελιγμένη πλατφόρμα. Δώσαμε βάση στην φιλοσοφία less is more ώστε ο χρήστης από όποια πλευρά και να βρίσκεται να κάνει λίγα και να παίρνει πολλά. Με την εφαρμογή του carfinder.gr για smartphones και βάζοντας έννοιες όπως gps και geolocation κάναμε την εμπειρία εύρεσης οχημάτων ακόμη ευκολότερη. Ο καθένας πλέον μπορεί να δει μέσα από την συσκευή του τα οχήματα προς πώληση που βρίσκονται κοντά του και αντίθετα ο πωλητής (ιδιώτης ή έμπορος) να έρθει κοντά στον υποψήφιο πελάτη του.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του Carfinder;

Όπως τις περισσότερες φορές η ανάγκη είναι αυτό που μας οδηγεί σε καινοτόμες ιδέες, έτσι λοιπόν και το Carfinder προέκυψε όταν κατά την διάρκεια αναζήτησης νέου αυτοκινήτου διαπιστώσαμε ότι το περιβάλλον αναζήτησης στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες ήταν αρκετά πολύπλοκο. Έτσι δημιουργήθηκε η εξελιγμένη πλατφόρμα του Carfinder, σύγχρονη, ευέλικτη και user friendly, ενώ σύντομα νέα features θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες και τους επαγγελματίες.

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Σκοπός μας είναι το Carfinder.gr να καταφέρει να παρουσιάζει κάθε όχημα προς πώληση  στην Ελλάδα και στη συνέχεια να προσχωρήσει σε αγορές του εξωτερικού που υπάρχει ενδιαφέρον για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Τι μπορεί να κερδίσει κάποιος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το Carfinder;

Κάθε επαγγελματίας θα έχει τη δυνατότητα με την βοήθεια της ομάδα μας να προβάλει τα προς πώληση οχήματα σε στοχευμένο κοινό, εύκολα και γρήγορα. Μέσα από την εφαρμογή μας θα έρθει κοντά στον πελάτη. Και να μην ξεχνάμε πως η καλύτερη διαφήμιση για μια εταιρία είναι οι πελάτες της.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Η συμβουλή μου είναι να μην φοβούνται να τρέξουν τις ιδέες τους, να αφοσιωθούν 100% σε αυτό που αποφάσισαν να κάνουν και η επιτυχία θα έρθει. Επίσης σε όσους με ρωτούν κατά καιρούς τι να κάνω για να αναβαθμίσω την επιχείρησή μου ή από που να ξεκινήσω, η απάντηση παραμένει μια: Ηλεκτρονικό επιχειρείν! Το internet είναι το μέλλον και πάντα θα έχει χώρο για νέες ιδέες.