Συνέντευξη Startup.gr: Self’it

    Από: Startup Team

Το Self’it είναι μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύχθηκε από τον Θέμη Δρακωνάκη και τον Σωτήρη Κανηρά. Οι βασικές λειτουργίες του είναι οι εξής:

  • Oι χρήστες κάνουν εγγραφή στην εφαρμογή και διαμορφώνουν το προσωπικό τους προφίλ, δείχνοντας το ποιοί είναι δημιουργώντας έτσι ένα προσωπικό ψηφιακό άλμπουμ.
  • Η εφαρμογή βρίσκει κάθε στιγμή την τρέχουσα τοποθεσία του χρήστη και του εμφανίζει στην “αρχική του σελίδα” όσους χρήστες βρίσκονται στην ίδια περιοχή με αυτόν καθώς και όσους έχει επιλέξει εκείνος να “ακολουθεί”.
  • Μπορεί επίσης να βλέπει τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που ανεβαίνουν.
  • Ο χρήστης είναι σε θέση να βλέπει κάθε στιγμή τις 10 φωτογραφίες που “αρέσουν” περισσότερο σε κάθε περιοχή.
  • Η συνολική δραστηριότητα του χρήστη, διαμορφώνει την παράμετρο Popularity που “δείχνει” πόσο δημοφιλής είναι.

Λίγα λόγια για τον Θέμη

Συνέντευξη Startup.gr: Self'it

Ο Θέμης Δρακωνάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πέρασε με Πανελλήνιες εξετάσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Πληροφορικής. Ξεκίνησε να δουλεύει στο Self’it στο οποίο έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της εφαρμογής.

Λίγα λόγια για τον Σωτήρη

Συνέντευξη Startup.gr: Self'it

Ο Σωτήρης Κανηράς, επίσης Αθηναίος. Σπουδάζει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, στο Εθνικό και Καποδηστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται με το iOS Development εδώ και 1 χρόνο και δουλεύει πάνω στην υλοποίηση του Self’it.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας?

Η ιδέα του Self’it ήρθε περίπου ενάμιση χρόνο πριν, σε πολύ γενική όμως μορφή, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τομέα του mobile development. Mετά από πολύ σκέψη και ανάλυση για το τί ήταν αυτό που ήθελα να κάνω, κατέληξα σε αυτό το concept καθώς θεώρησα ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους χρήστες των social applications να δώσουν ένα πιο συγκεκριμένο νόημα στην όλο και αυξανόμενη τάση λήψης φωτογραφιών. Ήξερα από την αρχή ότι το project ήταν δύσκολο, απαιτητικό και ότι θα εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω συνεργάτη που να μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό και παράλληλα να έχει ικανότητες στον προγραμματισμό . Ευτυχώς, όταν το project είχε πάρει για τα καλά το δρόμο του και είχε αρχίσει να υλοποιείται, γνώρισα τον Σωτήρη, ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα ταλαντούχος προγραμματιστής και συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση του. Μοιραστήκαμε το ίδιο όραμα από την πρώτη στιγμή και αποφασίσαμε να δουλέψουμε πολύ και να το κυνηγήσουμε πρώτα από όλα για εμάς, ώς μία προσωπική δοκιμασία που σίγουρα θα είχε να μας προσφέρει πολλά θετικά. Και τελικά το Self‘it είναι στο App Store!

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε είναι στην ουσία όλος ο κόσμος που έχει κάνει τα social media μέρος της καθημερινότητάς του.

Αν η ερώτηση έχει να κάνει καθαρά με το “ποιό υπαρκτό ανθρώπινο πρόβλημα λύνει το Self’it”? μπορούμε με ειλικρίνεια να απαντήσουμε “κανένα”! Ικανοποιεί όμως την ανάγκη του ανθρώπου για αναγνωρισιμότητα, την ανάγκη προβολής της προσωπικότητας, της δουλειάς, και γενικά ό,τι ο καθένας θεωρεί σημαντικό. Σου δίνει την ευκαιρία να επιλέξεις να “ενωθείς” με άτομα που μοιράζονται τα ίδια μοτίβα με εσένα και βρίσκονται ανά πάσα στιγμή κοντά σου. Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν να ανεβάζουν όμορφες φωτογραφίες, σε όσους θέλουν να γνωρίζουν καινούργιους ανθρώπους, σε όσους θέλουν να βλέπουν ποιά άτομα είναι στην περιοχή που βρίσκονται, σε όσους θέλουν να γίνουν δημοφιλείς!

Ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο!

Ποια είναι τελικά η διαφορά του Self’it από τα υπόλοιπα Social media?

Το Self’it βρίσκει αυτόματα την τοποθεσία που ανέβηκε κάθε φωτογραφία, και δημιουργεί Top10 φωτογραφιών που “αρέσουν” περισσότερο σε κάθε περιοχή. Έτσι, πηγαίνοντας οπουδήποτε, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί φωτογραφίες με άτομα που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή, στο ίδιο μέρος με εκείνον, καθώς και να “μπεί” στα πιο δημοφιλή άτομα εκείνης της περιοχής. Στην ουσία, μπαίνοντας στο Self’it, δεν μπαίνεις μόνο σε έναν ενιαίο μεγάλο ψηφιακό κόσμο, αλλά έχεις τη δυνατότητα να ενταχθείς ή να δημιουργήσεις εσύ μικρότερους κόσμους και ομάδες που θα αποτελούνται από άτομα γνωστά και άγνωστα που βρίσκονται γύρω σου. Στο Self’it ο καθένας μπορεί να γίνει δημοφιλής με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί. Μειώνεται η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων και έρχονται στο προσκήνιο διαφορετικά άτομα κάθε φορά! Αποκτά στην ουσία νόημα η δημοσίευση των προσωπικών στιγμών και το feedback του κόσμου σε αυτές! Δίνεται έμφαση στο “ποιός”!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια?

Το Self’it είναι εδώ και λίγες μέρες στο App Store σε δοκιμαστική μορφή ώστε να πάρουμε ένα feedback από τους χρήστες κυρίως για μικρές διορθώσεις. Μας ενδιαφέρει η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό καθώς και το τι άλλο θα ήθελε να δει από την εφαρμογή. Δουλεύουμε συνεχώς σε updates ώστε να το κάνουμε πιο αποδοτικό, ενώ έχουμε σχεδιάσει πολλές νέες προσθήκες όπως το να μπορεί ο καθένας να κάνει post τη φωτογραφία του και τη θέση που πήρε στο top10 κάποιας περιοχής στα υπόλοιπα social media, και πολλά άλλα! Τέλος, προσπαθούμε άμεσα να φέρουμε το Self’it και σε συσκευές android!

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Οτιδήποτε και αν αποφασίσουν να κάνουν, να βρουν τον τρόπο να το κάνουν πράξη. Να ξεπεράσουν τις αρχικές αμφιβολίες και να ψάξουν όλα τα μέσα που μπορούν να διαθέσουν. Να γνωρίζουν ότι ακόμα και αν αποτύχουν, τουλάχιστον θα έχουν προσπαθήσει. Σίγουρα, κάθε τι που κυκλοφορεί, δεν μπορεί να αρέσει σε όλους! Πολλοί θα προσπαθήσουν να κρίνουν, να απογοητεύσουν και να σε κάνουν να αμφιβάλλεις πραγματικά για αυτό που κάνεις. Δεν είστε όμως μόνοι σας. Είμαστε πολλοί εκεί έξω που μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε και θέλουμε να δουλέψουμε, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχει και στήριξη και ανταπόκριση! Για εμάς, πρέπει πάντα να μένεις προσηλωμένος στον στόχο σου. Και είναι σίγουρο ότι μόνο κερδισμένος μπορείς να βγείς!

Screens εφαρμογης

Συνέντευξη Startup.gr: Self'it