Έναρξη συμμετοχών για το φοιτητικό διαγωνισμό Microsoft …

    Από: Startup Team
πηγή: deasy.gr

Τους φοιτητές από όλη την Ελλάδα καλεί να συμμετέχουν για 14η συνεχόμενη χρονιά  το Imagine Cup, ο ετήσιος διαγωνισμός τεχνολογίας της Microsoft που ενισχύει τη νεανική καινοτομία. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής για τους Ελληνικούς τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου είναι η 10η Απριλίου 201 και  οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες με σύμμαχό τους τις τεχνολογίες της Microsoft, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στους Παγκόσμιους Τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2016 στο Seattle των ΗΠΑ καθώς και χρηματικό έπαθλα έως και 50.000 δολάρια.

Με περισσότερες από 250.000 συμμετοχές για το 2015, ο διαγωνισμός της Microsoft στοχεύει στην προβολή της ευρηματικότητας των φοιτητών μέσα από τις παρακάτω κατηγορίες:

– Games (1 – 4 άτομα). Η κατηγορία των δημιουργών παιχνιδιών! Μέσω της κατηγορίας αυτής έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι στις πλατφόρμες Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK.

– World Citizenship (1 – 4 άτομα). Η κατηγορία απευθύνεται σε εκείνους που στόχος τους είναι να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μέσω της τεχνολογίας.

– Innovation (1-4 άτομα). Ο διαγωνισμός απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, αναπτυγμένες με τεχνολογίες και εργαλεία της Microsoft.

Οι υποψήφιες ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους ελληνικούς τελικούς, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας Imagine Cup μέχρι και την ημέρα των τελικών, να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνσηicgr@microsoft.com μέχρι τις 10 Απριλίου 2016. Στη συνέχεια, θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να παρουσιάσουν την καινοτόμα ιδέα τους στους ελληνικούς τελικούς.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Imagine Cup της Microsoft από το 2004, έχοντας πετύχει πολύ σημαντικές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 2004 και το 2005 κέρδισε τη τρίτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ το 2011 κατέκτησε τη πρώτη θέση στη κατηγορία Interoperability Challenge με το project Touring Machine. Το 2012 η χώρα μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με την ομάδα Symbiosis, η οποία ήταν ανάμεσα στις 6 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία Software Design, ενώ το 2015 η ομάδα Prognosis κέρδισε την 3η θέση στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς στο Seattle και το Ability Award με μία ICT-based προσέγγιση για έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων της ασθένειας Πάρκινσον καθώς και συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας στων ατόμων που νοσούν.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
deasy.gr