“Family Business Tradition & Innovation: The Book Industry” Εκδήλωση με θέμα την παράδοση και την καινοτομία στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις με έμφαση στον κλάδο του Βιβλίου

    Από: Startup Team

To κέντρο επιχειρηματικότητας AHEAD του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece σε συνεργασία με την Μαργαρίτα Πουρνάρα, δημοσιογράφο στην Καθημερινή, διοργανώνουν στις 9/3/2016 στις 19:00 την εκδήλωση «Family Business Tradition & Innovation: The Book Industry».

Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η καινοτομία συνδυάζεται με την παράδοση μιας οικογενειακής επιχείρησης. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, αναδεικνύει πως η καινοτομία χτίζει πάνω στην μακρόχρονη παράδοση και εμπλουτίζει την δραστηριότητα της επιχείρησης. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η έρευνα καταδεικνύει ότι υπολείπονται σε θέματα καινοτομίας σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις. Παράλληλα όμως, η έρευνα δείχνει ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις που ενθαρρύνουν την καινοτομία έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρηθούν σε βάθος γενεών.

Οι εκδηλώσεις της σειράς αυτής θα εστιάζουν κάθε φορά σε έναν συγκεκριμένο κλάδο με σημαντική παράδοση για την ελληνική οικονομία. Προσκεκλημένοι ομιλητές στην πρώτη εκδήλωση με θέμα τον κλάδο του Βιβλίου είναι οι εκπρόσωποι τριών ελληνικών εκδοτικών οικογενειών. Η Ραχήλ Καπόν από τις Εκδόσεις Καπόν, η Άννα Πατάκη από τις Εκδόσεις Πατάκη και ο Νίκος Αργύρης από τις Εκδόσεις Ίκαρος θα συζητήσουν με την Μαργαρίτα Πουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο καινοτόμησαν σε αυτόν τον τόσο παραδοσιακό τομέα.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και θα είναι ανοικτή στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις στους προσκεκλημένους ομιλητές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, Ξενίας 6-8 στην Αθήνα (Πλ. Μαβίλη), με ώρα προσέλευσης 18:30.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Μαριέλμα Πατέλη στο mpateli@alba.edu.gr και στο 2108964531 (εσωτ. 2288).