CruiseInn: Δημιούργησε την startup σου ταξιδεύοντας στο Αιγαίο

    Από: Startup Team

Η κρουαζιέρα της νεανικής επιχειρηματικότητας από ThinkBiz και Celestyal Cruises επιστρέφει… διπλή!

Το CruiseInn, ο μόνος «μαραθώνιος» δημιουργίας startup εν πλω για φοιτητές και νέους επαγγελματίες στην Ελλάδα που διοργανώνεται από το ThinkBiz και την Celestyal Cruises, καθιερώνεται πλέον ως θεσμός και επιστρέφει αυτό το  καλοκαίρι διπλός!

To CruiseInn θα σαλπάρει δύο φορές, προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη ανταπόκριση του 2015 και να δώσει την ευκαιρία σε διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων να δουλέψουν πάνω στις επιχειρηματικές τους ιδέες κατά τη διάρκεια ενός μοναδικού ταξιδιού στο Αιγαίο πέλαγος.

Φέτος, το Celestyal Olympia μετατρέπεται σε κρουαζιερόπλοιο νεανικής καινοτομίας στις 16-20 Μαΐου και στις 17-21 Οκτωβρίου. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, θα ταξιδέψει σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ρόδο, Ηράκλειο και Σαντορίνη. Κάθε μία από τις δύο κρουαζιέρες θα φιλοξενήσει 30 συμμετέχοντες και θα έχει ξεχωριστή θεματική. Κατά τη διάρκεια της πρώτης κρουαζιέρας οι συμμετέχοντες θα εργαστούν για την ανάπτυξη ιδεών που αφορούν τους τομείς του Τουρισμού/Πολιτισμού, ενώ κατά τη δεύτερη θα εστιάσουν στους τομείς Τροφίμων/Ποτών/Γαστρονομίας. Πρόκειται για δύο θεματικές οι οποίες συνδέονται με τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και που και η συνδιοργανώτρια Celestyal Cruises έχει αναγνωρίσει ως «πυλώνες» της επιχειρηματικής στρατηγικής και δράσης της.

Από σήμερα το CruiseInn δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για την κρουαζιέρα-hackathon στον τομέα του Τουρισμού/Πολιτισμού, ενώ για τον hackathon της Γαστρονομίας, οι αιτήσεις θα ανοίξουν στο τέλος Μαΐου. Αν, λοιπόν, ασχολείσαι με Πληροφορική (Web και Mobile Development, Software Engineering, UI/UX Design), ή είσαι φοιτητής ή νέος επαγγελματίας σε κάποιον από τους τομείς της Διοίκησης και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, δήλωσε συμμετοχή στο getcruiseinn.com και ανέβα στο κρουαζιερόπλοιο της επιτυχίας!

Οι 30 συμμετέχοντες που θα σαλπάρουν με το CruiseInn θα επιλεγούν μετά από διαδικασία αξιολόγησης. Εάν επιλεγείς θα έχεις την ευκαιρία να παρουσιάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα για να πείσεις άλλους συμμετέχοντες να γίνουν μέλος της ομάδας σου και να εργαστείτε για τέσσερις ημέρες πάνω σε αυτή. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ειδικοί από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας θα καθοδηγήσουν εσένα και την ομάδα σου στην κατάρτιση του επιχειρηματικού σας μοντέλου και στην ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου του προϊόντος σας. Σε κάθε προορισμό, θα έχετε την ευκαιρία αφενός να συνδεθείτε και να αλληλεπιδράσετε με τα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας και, αφετέρου να επικοινωνήσετε με τους ντόπιους κάθε περιοχής για να λάβετε feedback για την ιδέα σας. Στο τέλος, η ομάδα σου θα κληθεί να  παρουσιάσει την ιδέα και την εργασία της σε κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τις τρεις που θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 3.500 ευρώ από την Celestyal Cruises, καθώς και άλλα βραβεία, ευγενική χορηγία των υποστηρικτών του CruiseInn.

Μία νέα προσθήκη στο φετινό CruiseInn είναι το εκπαιδευτικό bootcamp που θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση κάθε κρουαζιέρας. Εκεί, εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναλάβουν την εκπαίδευσή σου σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντος.

Η φόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρώτη από τις δύο κρουαζιέρες του CruiseInn 2016 είναι ήδη ανοιχτή! Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 120 ευρώ και, εκτός από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, καλύπτει την πλήρη διαμονή και διατροφή εντός πλοίου. Κατάθεσε την αίτηση συμμετοχής σου σήμερα στο getcruiseinn.com.

Το CruiseInn 2016 διοργανώνεται από το ThinkBiz, τον Φοιτητικό Οργανισμό Επιχειρηματικότητας με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την Celestyal Cruises, τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα την Ελλάδα. Χορηγοί της δράσης είναι το e-food.gr και η Workable. Την αιγίδα του στο CruiseInn 2016 προσφέρει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ενώ υποστηρικτές είναι επίσης το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Orange Grove της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα, το The Cube Athens, το Impact Hub Athens, το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής και το TEDxUniversityofPiraeus.

Χορηγοί επικοινωνίας της δράσης είναι η Καθημερινή, η Huffington Post Greece, το Oneman, το Fortune Greece, η Athens Voice, το Αθηνόραμα και ο Athens DeeJay 95.2. Συνεργάτες επικοινωνίας η Metropolis Press, το SBC TV, η Lifo, το epixeiro.gr, το GetBusy.gr, το Startup.gr και το Portnet.gr. Χορηγοί της διαδικτυακής επικοινωνίας το Frapress.gr, το Mystudentpass.gr, το Neolaia.gr και το Neopolis.gr.

Μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το περσινό CruiseInn πατώντας εδώ, ενώ η ομάδα του CruiseInn θα δημοσιεύει σταδιακά όλες τις λεπτομέρειες της δράσεις στους λογαριασμούς της σε Facebook, Twitter, Instagram και Snapchat.

Let’s Get CruiseInn!