Οι δέκα κορυφαίοι κοινωνικοί επιχειρηματίες της Ευρώπης συναντιούνται για 3 ημέρες στο Impact Hub Athens!

    Από: Startup Team

Γνωρίστε 10 επιχειρήσεις που αναπτύσσουν διεθνώς καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα υψηλού επιπέδου

στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της παροχής υπηρεσιών, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για τρεις ημέρες, το Impact Hub Athens φιλοξενεί δέκα σημαντικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινωνικού αντικτύπου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Scaling. Το τριήμερο 6, 7 & 8 Απριλίου οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων αυτών θα παρακολουθήσουν μια ειδικά σχεδιασμένη εντατική εκπαίδευση από την ομάδα ειδικών του International Centre for Social Franchising (ICSF), που θα βρεθεί στην Αθήνα αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Η εκπαίδευση θα καλύψει όλες τις πτυχές της διαδικασίας του scaling εξετάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες και ευκαιρίες για ξένες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, νέες συνέργειες, μοντέλα franchising κλπ. Οι 10επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο τριήμερο δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της παροχής υπηρεσιών, με έναν εντυπωσιακό κύκλο εργασιών η καθεμία και αποδεικνύουν πως η επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό πρόσημο μπορεί όχι απλώς να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, αλλά και να αποτελέσει μία ισχυρή δύναμη στην ευρωπαϊκή αγορά, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και επενδύοντας στην καινοτομία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οι επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο τριήμερο training είναι:

1. CrowdSkills (Ην. Βασίλειο): Πλατφόρμα που συνδέει νέους freelance designers με επιχειρήσεις που αναζητούν υπηρεσίες web design ή επαγγελματίες για άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η Crowdskills αξίζει 2 δισ δολλάρια, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 35%.

2. The Canvas Shop – Atelieurul de Panza (Ρουμανία): To πρότζεκτ Canvas Bag ξεκίνησε το 2009, παράγοντας προϊόντα από καμβά, φτιαγμένο από ακατέργαστο, φυσικό βαμβάκι, Το εργαστήριο παράγει μηδενικά απόβλητα προωθώντας ένα βιώσιμο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας για ευπαθείς ομάδες.

3. Upside Down (Ρουμανία): Ένα εργαστήριο που αξιοποιεί άχρηστα υλικά για να δημιουργήσει νέα, χρήσιμα και καλοσχεδιασμένα προϊόντα, όπως Θήκες για iPad και τσάντες, φτιαγμένα από παλιό μουσαμά φορτηγού.

4. Bridge for Billions (Ισπανία): Μια παγκόσμια, ψηφιακή θερμοκοιτίδα για επιχειρηματίες μέσω της οποίας μπορούν να αξιολογήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδεές βήμα-βήμα με τη βοήθεια συμβούλων. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η καμπάνια τους στο indiegogo.

5. KOIKI HOME, SLU (Ισπανία): Μια μεταφορική εταιρία, που απασχολεί ως courier άτομα με νοητική υστέρηση και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μέσω του Koiki App, οι couriers αναλαμβάνουν την παραλαβή και παράδοση των πακέτων στη γειτονιά τους, διανύοντας κοντινές αποστάσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο. Δείτε το βίντεο

6. Aprendices Visuales (Ισπανία): Μια μικρή μη κερδοσκοπική εταιρεία με μια μεγάλη αποστολή: να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών με αυτισμό. Μέχρι στιγμής, 50.000 παιδιά στην Ισπανία έχουν επωφεληθεί από τα παιδαγωγικά προϊόντα της, στόχος είναι να βοηθήσει 64 εκατομμύρια παιδιά με αυτισμό σε όλο τον κόσμο.

7. Authenticitys (Ισπανία): Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει επισκέπτες με τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις που διοργανώνουν ξεναγήσεις, με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η Authenticitys δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες για τους επισκέπτες μιας πόλης, αναδεικνύοντας τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή και καλλιεργώντας παράλληλα την ιδέα του τουρισμού με κοινωνική συνείδηση. Δείτε το βίντεο.

8. The Good Tribe (Σουηδία) Σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμες μεθοδολογίες για “γενναίες” εταιρείες και οργανισμούς που θέλουν να υιοθετήσουν και να αναπτύξουν πιο βιώσιμες πρακτικές. Όραμά τους είναι ένας πλανήτης με μηδέν απόβλητα, με σεβασμό προς τους φυσικούς πόρους και τον άνθωπο.

9. Welcome (Ελλάδα): Προσωποποιημένες τουριστικές υπηρεσίες, με σκοπό την ανάδειξη των στοιχείων που κάνουν την κάθε πόλη τόσο ξεχωριστή. Η εταιρεία λειτουργεί ως ένας φίλος, που υποδέχεται τον επισκέπτη σε ένα νέο προορισμό, παραλαμβάνοντάς τον από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι, εξασφαλίζοντάς του προϊόντα που θα διευκολύνουν την παρμαμονή του (τοπική κάρτα SIM, εισιτήρια μουσείων, κλπ), προσφέροντας εξατομικευμένες συμβουλές και προτάσεις μέσω του app.Δείτε το βίντεο

10. Νannuka (Ελλάδα): Η 1η online υπηρεσία που συνδέει γονείς με 5000+επαγγελματίες και χώρους  .Οι ειδικότητες της Nannuka καλύπτουν ανάγκες σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης ενός παιδιού. Μπορεί κάποιος να βρει τη μαία και την βοηθό μητρότητας που θα διευκολύνει τη νέα μητέρα, τη βρεφονηπιοκόμο που θα φροντίσει το μωρό μέχρι την νηπιακή ηλικία, τη babysitter που θα γίνει μέλος της οικογένειας και θα δώσει τη λύση σε ώρα έκτακτης ανάγκης, τον παιδαγωγό που θα συμβάλλει δημιουργικά και τον εκπαιδευτικό που θα μεταδώσει τη γνώση.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε εδώ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: Όλοι οι συμμετέχοντες θα είναι διαθέσιμοι για συνεντεύξεις. Για επιπλέον πληροφορίες και υλικό για την έρευνά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: athens.media@impacthub.net και 210 3210146

Impact Hub Scaling Program

Το Impact Hub Scaling Program «τρέχει» από την άνοιξη του 2015. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για κοινωνικές επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αυξάνοντας τον κύκλο των εργασιών τους και τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί για να ενισχύσει καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις, που απαντούν στις μεγάλες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις που η Ευρώπη αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή. Μέσω του προγράμματος Impact Hub Scaling οι κοινωνικοί επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τον αντίκτυπό τους στο επόμενο στάδιο αποκτώντας δεξιότητες, υψηλού επιπέδου προσαρμοσμένη συμβουλευτική από διεθνείς μέντορες και εμπειρογνώμονες, τεχνική και πρακτική υποστήριξη και ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ και εδώ.

Impact Hub Athens

Το Impact Hub Athens είναι μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή. Είμαστε μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 84 Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη μας. Στο Impact Hub Athens, σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενούμε εκδηλώσεις, παρέχουμε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας τους πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.