Υποτροφίες για Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις για Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ALBA Graduate Business School από το AHEAD

    Από: Startup Team

To ALBA Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016/17 δύο (2) υποτροφίες για στελέχη πολύ μικρών επιχειρήσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματά του.

Οι υποτροφίες του AHEAD για πολύ μικρές επιχειρήσεις «AHEAD Scholarships for Micro Enterprises» καλύπτουν το 50% των διδάκτρων. Είναι ανοικτές για επιχειρηματίες και στελέχη πολύ μικρών επιχειρήσεων (που απασχολούν μέχρι 9 άτομα). Η επιχείρηση θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην ανήκει σε όμιλο επιχειρήσεων. Οι υποτροφίες στοχεύουν στην ενίσχυση του επιχειρηματικού ταλέντου με γνώση, δικτύωση και δεξιότητες.

Στόχος του AHEAD είναι να υποστηρίξει τόσο εντός, όσο και εκτός της κοινότητας του ALBA την κατανόηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Κεντρική αξία όλων των δραστηριοτήτων του AHEAD είναι η πεποίθηση ότι επιχειρηματικές δραστηριότητες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία αναζωογόνησης του οικονομικού τοπίου με καινοτομία, όραμα και αξίες.

Από το 2012, που ανακοινώθηκαν για πρώτη χρονιά οι συγκεκριμένες υποτροφίες, έχουν δοθεί υποτροφίες συνολικού ύψους €80.625 σε 10 υποτρόφους: 5 στο The ALBA MBA, 2 στο MSc in Entrepreneurship και από μια στα MSc in Marketing, MSc in Strategic Human Resources Management και MSc in Tourism Management.

Ο κύριος Ιωάννης Παπουτσάς έλαβε την υποτροφία το 2013 για το The ALBA MBA. Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσά «η υποτροφία του AHEAD μου έδωσε την ευκαιρία να ακολουθήσω το όνειρό μου και να παρακολουθήσω το MBA του ALBA. Μετά την αποφοίτηση μου νιώθω γεμάτος από νέες γνώσεις, καλύτερα εξοπλισμένος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γνώρισα πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους και απέκτησα νέους φίλους. Είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης.»

Αντίστοιχα, ο κύριος Φρατζέσκος Γκίρκογλου έλαβε το 2014 την υποτροφία για το MSc in Entrepreneurship: «Παρότι βρίσκομαι στο μέσο των σπουδών μου, εκτιμώ ότι ήδη έχω αναπτύξει νέες διοικητικές δεξιότητες και έχω αποκτήσει νέα εργαλεία. Το MSc in Entrepreneurship αναπτύσσει την δημιουργικότητα και ενισχύει την επιχειρηματική σκέψη μέσα από ομαδικές εργασίες, δραστηριότητες και μελέτες περιπτώσεων. Η υποτροφία του AHEAD μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτήν τη μοναδική διεργασία.»

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των αιτήσεων που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2016/17 είναι η 31 Μαΐου 2016. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποτροφιών θα λάβει υπόψη της, εκτός από το βιογραφικό του ενδιαφερόμενου, τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν στην επιχείρηση:

  • Δυνατότητα ανάπτυξης
  • Επιχειρηματικό όραμα και στόχοι
  • Επίδοση τελευταίων ετών

Μέρος των υπόλοιπων διδάκτρων μπορούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να λάβετε το έντυπο αίτησης, επικοινωνήστε με το email ahead@alba.edu.gr ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για τις υποτροφίες του ALBA Graduate Business School στον σύνδεσμο www.alba.edu.gr/scholarships.