Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ΜΚΟ από τη Microsoft Ελλάς

    Από: Startup Team

Τους εκπροσώπους δεκάδων Μη Κυβερνητικών, Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών από όλη την Ελλάδα φιλοξένησε για άλλη μια φορά η Microsoft Ελλάς στο πλαίσιο του φετινού NGO Day με τίτλο “Empowering Communities to DO More.

Πιστή στη δέσμευσή της να βοηθάει ανθρώπους και οργανισμούς να μεγιστοποιούν τις δυνατότητές τους αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, η Microsoft θεσμοθέτησε τη συγκεκριμένη ημέρα το 2009, επιθυμώντας να σταθεί στο πλευρό οργανώσεων που, στη γεμάτη προκλήσεις συγκυρία των τελευταίων ετών, προσφέρουν ανακούφιση σε ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, για έκτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, η εταιρεία από κοινού με την Global Sustain έδωσαν σε ΜΚΟ με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού και υπηρεσιών cloud της Microsoft και να επωφεληθούν από τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για την ενίσχυση του δύσκολου έργου τους.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το πρόγραμμα του φετινού NGO Day εμπλουτίστηκε για πρώτη φορά φέτος με σειρά workshops, ειδικά σχεδιασμένων ώστε να παράσχουν στους συμμετέχοντες ΜΚΟ την εκπαίδευση που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα εργαλεία και τις λύσεις που τους προσφέρονται από τη Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος των workshops που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του NGO Day ήταν τριπλός:

–  η μεγαλύτερη εξοικείωση των ΜΚΟ με τη διαδικασία αίτησης και απόκτησης των σύγχρονων εργαλείων τεχνολογίας που τους προσφέρονται μέσω του προγράμματος δωρεάς λογισμικού

–  η ακόμη πιο αναλυτική ενημέρωσή τους για τα επιμέρους οφέλη που τους παρέχονται μέσα από τη σουίτα Office 365, ενισχύοντας την παραγωγικότητά  τους και κατ’ επέκταση τον αντίκτυπο που έχει το κοινωνικό έργο που προσφέρουν

–  η παρουσίαση πρακτικών τεχνολογικών λύσεων μέσα από πετυχημένα παραδείγματα ΜΚΟ, ώστε να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως είναι η απλούστευση των διαδικασιών, η ταχύτερη διεκπεραίωση των εργασιών, ο καλύτερος συντονισμός του δικτύου εθελοντών τους και η βελτίωση της συνεργασίας με τα μέλη αυτού

Σχολιάζοντας τη φετινή διοργάνωση, ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεχίζουμε να στηρίζουμε δυναμικά τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, οι οποίοι επιτελούν ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο στη χώρα μας. Το πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού και υπηρεσιών cloud συμβάλλει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην ενίσχυση των δυνατοτήτων και στην ενδυνάμωση της παραγωγικότητας των εν λόγω οργανισμών, προς όφελος, τελικά, της ίδιας της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σπανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, συμπλήρωσε: «Η υποστήριξη που συστηματικά και με συνέπεια παρέχει η Microsoft στο έργο των Μη Κυβερνητικών, Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με τη δωρεάν παροχή λογισμικού είναι εξαιρετικά σημαντική. Ως  Global Sustain χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε αναλάβει το έργο της όσο το δυνατόν καλύτερης και πληρέστερης ενημέρωσης των ΜΚΟ αναφορικά με τα εργαλεία της Microsoft που απαντούν σε καθημερινές αλλά και πιο σύνθετες λειτουργικές τους ανάγκες. Αυτή είναι, άλλωστε, και η αποστολή του ετήσιου NGO DAY, που εδώ και έξι χρόνια συνδιοργανώνουμε με τη Microsoft και που έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει τις προσπάθειες περισσότερων από 100 κοινωφελών οργανισμών».

Σχετικά με τη Microsoft

Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: www.microsoft.com/hellas.

To Τμήμα Customer and Partner Experience αποτελεί ένα ζωντανό κανάλι επικοινωνίας της εταιρείας, με πολλά και διαφορετικά ακροατήρια που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Στόχος του Τμήματος είναι η ικανοποίηση των πελατών, μέσα από την συνεχή βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και των υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.microsoft.com/hellas/cpe.

Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp.στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Σχετικά με τη Global Sustain

Η εταιρία Global Sustain, με γραφεία σε Αθήνα, Βασιλεία, Βρυξέλλες, Κολόμπο, Λονδίνο, Μελβούρνη και Ντουμπάι, προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με την αειφορία. Αποστολή της είναι η δημιουργία γνώσης, η έμπνευση και η υποστήριξη εταιριών και οργανισμών στην αειφορία, μέσα από τη συμβουλευτική, την επικοινωνία, τη δικτύωση και την εκπαίδευση, με επίκεντρο το τρίπτυχο άνθρωπος – περιβάλλον – οικονομική ωφέλεια. Στα μέλη της περιλαμβάνονται εταιρίες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι συμβουλευτικές και on-line υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό newsletter, η διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, η ενότητα Members-to-Members, η ετήσια έκδοση Yearbook και το Sustainability Forum συμβάλλουν στη δυναμικότερη προβολή του αειφόρου έργου των μελών της Global Sustain, χτίζοντας γέφυρες μεταξύ αυτών, της αγοράς και της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργούν. H Global Sustain συνεργάζεται, συμμετέχει και είναι μέλος διεθνών οργανισμών όπως UN Global Compact, UN Principles for Responsible Investment (PRI), Global Reporting Initiative (GRI), Academy for Business in Society (ABIS), Social Value International, Institute of Directors (IOD), EFQM, CEO Clubs, κ.ά. www.globalsustain.org.