Έρχεται στη Λάρισα το NASA Space Apps Challenge

    Από: Startup Team

Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge είναι μια συλλογική συνεργασία και επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.  Η Ελλάδα έχει επιλεκτεί να συμμετάσχει μέσω και του φορέα βιομιμητισμός Ελλάδος έρευνα και καινοτομία (biomimicry Greece Research and Innovαtion center) ο οποίος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Νασα, φέτος,  θα φιλοξενήσουμε την εκδήλωση από τις  23 Απριλίου έως τις 24 Απριλίου 2016 στην Ελλάδα στην πόλη της Λάρισας.

Στο κέντρο Βιομιμητισμoύ Ελλάδος έρευνα και καινοτομία μιμούνται τα μοντέλα  της φύσης. Ο οργανισμός μας μιλά για βιομίμηση, από το βίος που σημαίνει ζωή και μίμησης πώς να μιμούμαστε την ζωή, και την ικανότητα της φύσης να παρέχει μοντέλα και ιδέες. Στόχος μας είναι να μιμηθούν αυτά τα σχέδια και τις διαδικασίες αποτυπώνοντας την εφαρμογή τους στα ανθρώπινα προβλήματα. Από την ίδρυσή της το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA SPACE APPS CHALLENGE, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία ανοικτού κώδικα. Στις  εκδηλώσεις του Space Apps Challenge, ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές και επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας και των υπολογιστών, και από κάθε είδους ειδικότητα θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη και το διάστημα, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA. Το 2015, ο Διεθνής Διαγωνισμός Apps Challenge άγγιξε σε συμμετοχή τους 14.000 πολίτες από 62 χώρες και 133 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση μας έχει στόχο την επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων μέσω της ανοικτής θερμοκοιτίδας καινοτομίας της NASA.  Με τον όρο Hackathons εννοούμε ένα μαραθώνιο τεχνολογικής ανάπτυξης που βασίζονται στα ταλέντα και την πρωτοβουλία των πιο φωτεινών μυαλών και ενεργών  εθελοντών. Είναι μια πρόκληση 48 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Space Apps, Challenge και στη συνέχεια τη δημιουργία και την υλοποίηση των πιο ελπιδοφόρων πρωτότυπων και τεχνολογικών μοντέλων.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, αναπτύσσοντας ανοικτό λογισμικό, δημιουργώντας  οπτικοακουστικο υλικό δεδομένων,  και μηχανολογικές κατασκευές . Οι προκλήσεις αυτές καθορίζονται κάθε χρόνο  από τη NASA (2016.spaceappschallenge.org/challenges) και έχουν ως στόχο  στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής στη Γη και το διάστημα.

Ο βιομιμητισμός Ελλάδος έρευνα και καινοτομία σας προσκαλεί στο NASA International Space Apps Challenge 2016 στην Λάρισα 23 -24 Απριλίου στην ιατρική σχολή στην πλατεία ταχυδρομείου στο 2 όροφο.  To Σάββατο 23 Απριλίου  9.30-12.30 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και μετέπειτα σε όλη την διάρκεια του hackathon 48ώρες θα δημιουργηθούν ομάδες που θα δουλέψουν προκειμένου να  λύσουν τις προκλήσεις της ΝΑΣΑ. Η εκδήλωση θα λήξει την Κυριακή 24 Απριλίου στις 16.00 με τις παρουσιάσεις των ιδεών των ομάδων και νικητών.

Οποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν τον ίδιο χώρο και στις 22 Απριλίου 18.00-21.00 όπου θα γίνουν ενημερώσεις και παρουσίαση βίντεο από την ΝΑΣΑ για τις επόμενες μέρες των εκδηλώσεων 23-24 Απριλίου.

2 νικήτες θα λάβουν τοπικά δώρα,  μετέπειτα  οι προτάσει τους θα μελετηθούν από την παγκόσμια κριτική επιτροπή της ΝΑΣΑ και αν επιλεχθούν θα δοθεί η δυνατότητα  να επισκεφτούν για δείπνο το κέντρο καινοτομίας της ΝΑΣΑ Αμερικής.

Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Space Apps Challenge αν συμμετέχετε από την Λάρισα

2016.spaceappschallenge.org/locations/larisa-greece

Εάν συμμετέχεται από οποιαδήποτε μέρος του κόσμου εικονικά δηλώστε συμμετοχή στο παρακάτω λινκ

2016.spaceappschallenge.org/locations/virtual-participation

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτή την ανοικτή διαδικασία ανοικτής καινοτομίας μέσω της συλλογικής ευφυΐας και σοφίας του πλήθους, προκειμένουν να προσφέρει και να επινοήσει  παραγωγικά μοντέλα για τις προκλήσεις της ανθρωπότητας στο διάστημα και στη γή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου – Eπίσημη εκπροσώπος και Υπεύθυνη διοργάνωσης NASA space apps  CHALLENGE  GREECE,  & CEO  ιδρύτρια Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία (τηλ. 6946703842 μαιλ kleopatra229@yahoo.co.uk

Και την ομάδα βιομιμητισμού Ελλάδος

Ουρανία Κούκουρα Γενική γραμματέας Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία

Δημητριος Αλαμανταριώτης διευθυντής Οικονομικού τμήματος Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία

Μανώλη Αναστασάκο Καλλιτεχνικό διευθυντή βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία και συνεργάτη του space apps NASA challenge Greece.

Mail: info@biomimicrygreece.com