10 χρόνια Spitogatos.gr

    Από: Startup Team

Ο Spitogatos.gr (www.spitogatos.gr/gr/homepage) γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας και μας καλεί να γνωρίσουμε την ιστορία της επιχειρηματικής επιτυχίας του από το 2006 μέχρι σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν από την ερασιτεχνική ενασχόληση μιας παρέας 4 νέων που ζούσαν στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ολλανδία, και κατέληξε να δημιουργήσει τη Νο.1 ιστοσελίδα ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Spitogatos.gr υπήρξε η πρώτη ελληνική startup στο χώρο της τεχνολογίας που άντλησε αναπτυξιακά  κεφάλαια από venture capital fund, την Oxygen Capital το 2009, και από το 2014 ανήκει στον όμιλο της Real Web, που ελέγχει μεταξύ άλλων το Immobiliare.it, τη No.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία. Τον τελευταίο χρόνο, μαζί με τις ιστοσελίδες Tospitimou.gr και Spiti24.gr, το Spitogatos Network αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ακινήτων και επαγγελματιών του ελληνικού Real Estate και σε αυτό προβάλλεται πλέον του 90% των ελληνικών ακινήτων προς πώληση, συνολικής αξίας περίπου € 250 δις με βάση την τιμή προσφοράς.

Το Spitogatos Network μετρά άνω των 3 εκατομμυρίων μηνιαίους επισκέπτες, που πραγματοποιούν άνω των 80 εκατομμυρίων εμφανίσεις σελίδων το μήνα και αποδεικνύει την αγάπη που έχουν οι Έλληνες για τα ακίνητα, παρά τις δύσκολες συνθήκες του κτηματομεσιτικού κλάδου. Πριν μερικούς μήνες μάλιστα, ο Spitogatos.gr κυκλοφόρησε mobile εφαρμογές για iOS και Android (www.spitogatos.gr/gr/page/mobile), με ειδικά προσαρμοσμένες εκδόσεις για smartphones και tablets και πρωτοποριακές τεχνολογίες αναζήτησης.

Μετά από 10 χρόνια ανοδικής πορείας, όλα δείχνουν πως ο γάτος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς ακινήτων και υπόσχεται να αναβαθμίζει διαρκώς τη διαδικασία ανεύρεσης σπιτιού με όπλο τις νέες τεχνολογίες, τη δυνατή ομάδα του και το κλίμα της startup που διατηρεί ακόμη!