13o Mονοπάτι Απασχολησιμότητας – Τελευταία μέρα συμμετοχών

    Από: Startup Team

Τα «Μονοπάτια Απασχολησιμότητας», συνεχίζουν την προσπάθεια στήριξης των μη απασχολούμενων, αλλά και των εργαζομένων, με άξονα την κινητοποίησή τους προς την ενεργή αναζήτηση, τη διατήρηση και την εξέλιξη της θέσης τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

To skywalker.gr διοργανώνει το 13ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 23 έως 27 Μαΐου 2016 (5 ημέρες) από 10:00 έως 16:00.

Τα «Μονοπάτια Απασχολησιμότητας» διεξάγονται σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, ενώ φιλοδοξούμε σύντομα να διοργανωθούν και στην Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, με κύρια θέματα τους δείκτες απασχολησιμότητας και τις απαραίτητες ήπιες δεξιότητες (soft skills), σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του εργασιακού χώρου.

Το πρόγραμμα των 30 ωρών (πέντε ημέρες), περιλαμβάνει ομαδικό εργαστήριο συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και εισηγήσεις όπου θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων ήπιες δεξιότητες όπως: αποτελεσματική επικοινωνία, διαχείριση μετάβασης και σύγκρουσης, συναισθηματική νοημοσύνη, ένταξη σε ομάδα, στοχοθεσία-επαγγελματικό πλάνο δράσης και εργαλεία λήψης απόφασης. Επιπρόσθετα, θα διεξαχθούν εργαστήρια σχετικά με σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, αποτελεσματική συνέντευξη, τεχνικές αναζήτησης εργασίας και μέσα κοινωνικής  δικτύωσης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς χρέωση, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών και στη χορηγία του χώρου διεξαγωγής από το σύλλογο «Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής».

Λόγω της δομής του προγράμματος, προϋπόθεση για την ένταξη στο 13ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας είναι η διαθεσιμότητά σας για την παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναρίου (5 ημέρες) και όχι τμήματος αυτού.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και να δηλώνουν συμμετοχή στο www.footstep.gr από 11 έως 18 Μαΐου.

Π Σύλλoγος «Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής»

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 19, Νέα Σμύρνη, (χάρτης)