droidcon Greece: Όταν η τεχνολογία πάει για διακοπές στην Θεσσαλονίκη (7-9 Ιουλίου 2016)

    Από: Startup Team

Προσθέστε στην ατζέντα σας τις ημερομηνίες και ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους πρωταθλητές που δημιουργούν κορυφαίες Android εφαρμογές και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις τους, να λύσουν απορίες μας και να μας ενημερώσουν για οτι νέο κυκλοφορεί στον κόσμο του Android.

Στα συνέδρια της droidcon δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το οικοσύστημα του android απευθείας από τους Κορυφαίους του  προγραμματισμού που εργάζονται σε μεγάλες και σημαντικές εταιρείες διάφορων χωρών. Είναι ένα διεθνές γεγονός το οποίο πραγματοποιείται σε 30 χώρες και επεκτείνεται διαρκώς. Πέρσι καλωσόρισε για πρώτη φορά στην κοινότητά του την Ελλάδα και ερωτεύτηκε την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μετά από την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση η οποία υποδέχτηκε πάνω από 35 Android Experts από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ινδία, τη Νιγηρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, η droidcon Greece φιλοξενείται ξανά φέτος στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, σφραγίζοντας έτσι την συνεργασία και εδραιώνοντας την εκδήλωση ως το ετήσιο τεχνολογικό event αποκλειστικά γύρω από τα Android στην Ελλάδα. Η φετινή ατζέντα περιλαμβάνει:

  • 7-9 Ιουλίου από τις 14:00 μέχρι τις 21:00 την πρώτη ημέρα και όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εκδήλωσης από τις 09:00 μέχρι τις 21:00 | droidcon International Expo | ελεύθερη είσοδος, ανοιχτή προς το ευρύτερο κοινό

Στην διεθνή έκθεση, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά όλες τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικών και προϊόντων όπως επίσης και να δοκιμάσουν gadgets και πρωτότυπες τεχνολογίες που θα εισαχθούν στην αγορά. Οι διοργανωτές της droidcon επέλεξαν την ελεύθερη δωρεάν είσοδο προς το κοινό δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν νέα προϊόντα, υπηρεσίες, πρωτότυπες τεχνολογίες, εφαρμογές κατά την διάρκεια της έκθεσης

  • 7-9 Ιουλίου από τις 14:00 την πρώτη ημέρα μέχρι τις 21:00 και όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εκδήλωσης από τις 09:00 μέχρι τις 21:00 | droidcon Devs Alley | ελεύθερη είσοδος για τους επισκέπτες, ενώ για τους ενδιαφερόμενους για συνέντευξη ελεύθερη είσοδος με προαπαιτούμενη εγγραφή

Στο droidcon Devs Alley, προγραμματιστές, μηχανικοί, καινοτόμοι, αρχιτέκτονες/ γραφίστες, ITs και κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίσει από κοντά τις τάσεις και τις κατευθύνσεις των τεχνολογικών εταιρειών που σχετίζονται με HR (Human Resources, Ανθρώπινο Δυναμικό) θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και να ορίσουν συνεντεύξεις με τους εκθέτες και τους ειδικούς προσκεκλημένους που αναζητούν στελέχη για να ενδυναμώσουν την ομάδα τους. Στο  droidcon Devs Alley θα έχουμε ένα ειδικό εργαστήριο και ενότητες εστιασμένες στο HR, από το “Πως να χτίσετε επιτυχημένα το βιογραφικό σας στο χώρο της τεχνολογίας” μέχρι “Τι θα αναζητούν οι τεχνολογικές εταιρείες τα επόμενα χρόνια”, το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί  από κορυφαίους αρμόδιους για προσλήψεις και κυνηγούς ταλέντων, όπως επίσης και έμπειρους προγραμματιστές που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό.

  • 7-9 Ιουλίου από τις 14:00 την πρώτη ημέρα μέχρι τις 21:00 και όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εκδήλωσης από τις 09:00 μέχρι τις 21:00 | droidcon Startup Village | ελεύθερη είσοδος για τους επισκέπτες

Στο droidcon Startup Village, επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν demos/projects/ καθιερωμένες ιδέες στο ευρύτερο κοινό στην ειδικά για αυτούς διαμορφωμένη ζώνη. Αυτή η ειδική ζώνη θα μοιάζει με ένα διαδραστικό sandbox, όπου οι επιχειρηματίες, startupers θα έχουν την ευκαιρία να πωλήσουν ή να μοιραστούν τις ιδέες, τις υπηρεσίες, τα έργα τους στους επισκέπτες της droidcon και το ευρύτερο κοινό. Μια σειρά από εργαστήρια και συνεδρίες θα φιλοξενηθεί από διεθνείς και τοπικούς επενδυτές VCs, οι οποίοι θα μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις περιπέτειες και θα συμβουλέψουν το  κοινό και τους startuppers από το πως να σχεδιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα μέχρι πως να την τοποθετήσουν στην αγορά.

  • 7 Ιουλίου @19:00 | droidcon kick-off barcamp | η είσοδος εξασφαλίζεται με το droidcon ticket ή το barcamp only ticket. Δωρεάν είσοδος για τους επιλεγμένους ομιλητές.

Στο droidcon kick-off barcamp, επιλεγμένοι ομιλητές και πρωτοπόροι που θα βρίσκονται εκεί θα επιλεχθούν από τους συμμετέχοντες στην droidcon προκειμένου να μοιραστούν με όλους τα επιτεύγματά τους, τις εμπειρίες τους ή ένα project/ιδέα που δουλεύουν πάνω σε αυτό.

  • 8-9 Ιουλίου, από τις 08:00 μέχρι τις 21:00 | droidcon main stage | διαθέσιμα διάφορα εισιτήρια.

Στο κυρίως stage της  droidcon, θα φιλοξενήσουμε ειδικούς καλεσμένους και αποκλειστικούς κεντρικούς ομιλητές, που θα έρθουν από όλο τον κόσμο να μοιραστούν τα προσωπικά τους επιτεύγματα ή της εταιρείας που εκπροσωπούν στο οικοσύστημα του Android. Οι ομιλητές είναι κορυφαίοι προγραμματιστές που “δημιούργησαν” νέες ή “εφάρμοσαν” υπάρχουσες εφαρμογές και με επιτυχία προσέφεραν λύσεις μέσω του Android OS και των σχετικών εργαλείων. Συνήθως έρχονται από διεθνείς εταιρείες όπως οι: Google, Microsoft, Couchbase, Qualcomm, Intel, μόνο που αυτή την χρονιά θα υποδεχτούμε στο κυρίως stage και διεθνείς πρωταθλητές.

Η φετινή droidcon φυλάσσει πολλές εκπλήξεις, από κορυφαίους φήμης κεντρικούς ομιλητές που θα καλωσορίσουν την έναρξη της droidcon # 2 στην Θεσσαλονίκη, μέχρι διεθνούς φήμης εκθέτες που θα επιδείξουν τα πιο καινοτόμα προϊόντα και gadgets που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android και δεν αρκείται μόνο σε αυτές:το τρέχον έτος, σε συνεργασία με το Google Developers Group Θεσσαλονίκη, η droidcon θα φιλοξενήσει  το “Google I/O Recall”. Το Google I/O είναι η ετήσια κορυφαία εκδήλωση της Google, όπου η εταιρεία παρουσιάζει σε ποιους τομείς της τεχνολογίας που κατέχει θα  επενδύσει, καθώς παράλληλα ανακοινώνει τις τελευταίες ενημερώσεις και εξελίξεις σχετικά με το Android, το material Design, την Εικονική Πραγματικότητα και όλα τα εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια επιχείρηση ή έναν προγραμματιστή να ενισχύσει τις δραστηριότητές της/του.

Είκοσι πέντε ομιλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την άφιξη τους στο stage της droidcon Greece 2016, ενώ το call for papers είναι ακόμα ανοιχτό. Οι τρεις πρώτοι ομιλητές που αποκαλύπτονται από τους διοργανωτές είναι οι:  Ikram KELLA Επικεφαλής του προγράμματος Google Women Techmakers για την Β.Αφρική, Sergio Gutierrez, Senior Software Engineer στην ισπανική εταιρεία Karumi, Daniel Hartwich, Android Developer στην γερμανική εταιρεία XING AG.

Αυτή την χρονιά η droidcon δεν θα πρέπει να λείπει από την ατζέντα σας καθώς θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε, να δοκιμάσετε από κοντά και να διασκεδάσετε με τα πιο νέα προϊόντα, υπηρεσίες και εργαλεία της Google και πιο συγκεκριμένα εργαλεία βασισμένα πάνω στο Android που βρίσκονται ήδη  στην αγορά ή σκοπεύουν να εισαχθούν και να δημοσιοποιηθούν στο προσεχές μέλλον.

Με αυτό το ετήσιο event, οι διοργανωτές “Moonshot Lab”, θέτουν ως στόχο την ενίσχυση της θέσης του λειτουργικού συστήματος Android στην οικονομία μας και την ανάδειξη  του στρατηγικού ρόλου που παίζει στην προβολή και εξέλιξη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την droidcon και τις τιμές των εισιτηρίων παρακαλούμε επισκεφτείτε το επίσημο site: droidcon Greece 2016

Για την πλήρη ατζέντα της droidcon Greece 2016 στην Θεσσαλονίκη, παρακαλούμε επισκεφτείτε το σύνδεσμο Schedule

Λίγα λόγια για το NOESIS

Το Επιστημονικό Κέντρο και Τεχνολογικό Μουσείο Νόησις είναι ένα μη κερδοσκοπικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο προωθεί την τεχνολογική κουλτούρα και δημιουργεί ένα για δημόσια ενημέρωση πάνω στα τελευταία νέα με θέμα την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

Λίγα λόγια για το MOONSHOT LAB

Το Moonshot Lab είναι μια δημιουργική,τεχνολογική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην διασύνδεση της τεχνολογία με την δημιουργικότητα με στόχο ένα καλύτερο αύριο. Είναι εμπνευσμένο από το “Moonshot thinking” κύμα και έχει ως στόχο την δημιουργία μοναδικών λύσεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν την καλύτερη διαβίωση μας με την χρήση καινοτόμα τεχνολογίας και ριζοσπαστικής σκέψης. Για περισσότερες πληροφορίες για το Moonshot Lab στην Ελλάδα,παρακαλούμε επισκεφτείτε το επίσημο site.