Ολοκληρώθηκε το Job Fair Athens 2016 25 & 26 Μαΐου, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ‘One Event, Unlimited Opportunities’

    Από: Startup Team

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Job Fair Athens 2016, η μεγαλύτερη φοιτητική πρωτοβουλία με σκοπό την σύνδεση της αγοράς εργασίας με το πανεπιστήμιο, που πραγματοποιήθηκε στις 25 & 26 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά χάρη στην προσπάθεια περισσότερων από 140 εθελοντών και την πρωτοβουλία του φοιτητικού οργανισμού EESTEC LC Athens υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο Job Fair Athens 2016 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 επισκέπτες, φοιτητές και απόφοιτοι από διάφορα πανεπιστήμια της Αθήνας και όχι μόνο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 57 από τις μεγαλύτερες εταιρείες και startups που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, να συνομιλήσουν μαζί τους και να πραγματοποιήσουν σύντομες συνεντεύξεις, ώστε να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης που διέθεταν. Χρυσοί υποστηρικτές της φετινής εκδήλωσης ήταν το Πρόγραμμα EGG – Enter•Grow•Go, η Dialog Semiconductor και η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Τις δύο αυτές ημέρες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.400 mini-συνεντεύξεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 18 ομιλίες από τις συμμετέχουσες εταιρείες και 1 panel συζήτησης με καταξιωμένους ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο με θέμα “Define your future career steps: Master or Internship?”. Παράλληλα έγιναν και 3 workshops, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα με τις εταιρείες, αλλά και να δοκιμαστούν από αυτές στην πράξη: “How technology enables global growth! από την PEOPLECERT, “Building a product the Dialog way” από την Dialog Semiconductor και “Internet of Things” από την Centaur Technologies και 1 assessment center από την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Επιπλέον, οι επισκέπτες έλαβαν προσωπικές συμβουλές στο CV Corner για το βιογραφικό τους, το προφίλ τους στο LinkedIn και την παρουσία τους σε μία συνέντευξη επιλογής ενώ ενημερώθηκαν και για τις δράσεις της EESTEC LC Athens και άλλων 5 φοιτητικών οργανισμών που φιλοξενήθηκαν στο χώρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, την ιστοσελίδα μας www.jobfairathens.gr επισκέφτηκαν 30.000 χρήστες, ενώ σε αυτήν αναρτήθηκαν περισσότερες από 170 αγγελίες εργασίας.

Από τον Μάρτιο και μέχρι την κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν 7 παράλληλες εκδηλώσεις για την ενημέρωση και την προετοιμασία των φοιτητών για την αγορά εργασίας και την τελική εκδήλωση στην Αθήνα, την Πάτρα και την Ξάνθη. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός 12 επισκέψεων, Visits Behind The Scenes, στις εγκαταστάσεις κάποιων από των συμμετεχουσών εταιρειών που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο και για τις οποίες θα βγει σχετική ανακοίνωση.