Το Google Dev Progressive Web Apps ανοίγει τις πόρτες του στο Ηράκλειο Κρήτης!

    Από: Startup Team

Η επίσημη κοινότητα Google Developers Group (GDG) Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν ότι πιο νέο κυκλοφορεί στον τομέα του Web και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα “Progressive” Web Εργαλεία είτε είστε εταιρεία, επιχείρηση ή προγραμματιστής.

“Είναι μια μοναδική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί καθώς θα ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις στις Τεχνολογίες Web που ανακοινώθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα στην Ολλανδία στο Google Progressive Web Apps Dev Summit, απευθείας από δυο προγραμματιστές που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη των τεχνολογιών web και θα βρεθούν στο Ηράκλειο αποκλειστικά για να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις τους και να μας λύσουν κάθε απορία.”

Τί ακριβώς είναι τα Progressive Web Apps;
Γνωρίζουμε ήδη τις δυνατότητες των Websites, Mobile Apps & Web Apps, τί ακριβώς όμως είναι και τί προσφέρει η νέα τεχνολογία των Progressive Web Apps; Τα web apps έχουν τη δυνατότητα να προωθούν ειδοποιήσεις, να λειτουργούν offline, να φορτώνονται στην κεντρική σελίδα. Τα mobile apps συγκριτικά δεν προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες με τα Web Apps. Αυτήν την αδυναμία έρχονται να λύσουν τα progressive web apps που όπως λέει και το όνομά τους προοδευτικά όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται από τον χρήστη τόσες περισσότερες βελτιωμένες πληροφορίες, ειδοποιήσεις και εμπειρία του παρέχουν, γρήγορα και αξιόπιστα. Γιατί να ταλαιπωρούμαστε με τη λήψη μιας εφαρμογής στο κινητό μας ενώ μπορούμε να έχουμε απευθείας πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μέσα από μια ιστοσελίδα;

Μερικές εφαρμογές που είναι γνωστές ως Progressive Web Apps
The Washington Post, Air Berlin, Booking.com, The Weather Company, FlipKart, AliExpress

Για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, υποδεχόμαστε τον Uri Shaked από το Ισραήλ και τον Umar Hansa από το Λονδίνο, δυο σπουδαίους Google Developers Experts στις Τεχνολογίες Web.

Με τον Umar Hansa θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε τις καλύτερες πρακτικές των Progressive Web Apps σε ένα αυτοματοποιημένο περιβάλλον.
Με τον Uri Shaked θα μάθουμε για τις τεχνολογίες των Low Energy & Web Bluetooth και μέσα από ένα live demo θα δούμε πως μπορούμε να ελέγξουμε έναν έξυπνο λαμπτήρα καθώς και ένα χαριτωμένο εκτυπωμένο 3D ρομπότ απευθείας μέσα από μια σελίδα web.

Ενώ θα έχουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να μάθουμε για τις τεχνολογίες Web απευθείας από τους κορυφαίους Google Developers Experts, η κοινότητα του GDG Ηρακλείου προσκαλεί τους προγραμματιστές, επιχειρήσεις, εταιρείες, εκπαιδευτικούς/ ερευνητικούς φορείς να συμμετέχουν στο “Sandbox” του #PWA (ανεπίσημη/ άτυπη έκθεση) και να προβάλλουν το έργο τους, τις ιδέες τους, τις υπηρεσίες, τα εργαλεία τους που σχετίζονται με το Web Designing και τις τεχνολογίες του, να ανταλλάξουν σκέψεις και ιδέες με το κοινό και να δικτυωθούν. Επιλεγμένα demos θα παρουσιαστούν στο κεντρικό stage του #PWA στην ενότητα των Local Demos.

Κατά τη διάρκεια του #PWA στο GDG lounge που θα βρίσκεται στο”Sandbox” θα ακούσουμε μερικές σημαντικές ειδήσεις σχετικά με το Ηράκλειο και την πρωτοβουλία της Google «Together with Google Developers” (Μαζί με τους Google Developers)

Η είσοδος στο #PWA είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες, απαιτείται εγγραφή εδώ ή στο επίσημο site #PWA. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στο “Sandbox” και στα “Local Demos” δηλώστε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας e-mail στο hi@googledevelopers.gr