5 χρήσιμα tips για μια πιο παραγωγική εργασία από το σπίτι

    Από: Startup Team

Εσείς θα συνεχίζατε να δουλεύετε από χώρο του γραφείου σας ή θα τον αλλάζατε για να δουλέψετε με άνεση από τον καναπέ του σπιτιού σας;

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα του 2015 για την επικοινωνία στον χώρο εργασίας, το 55% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα προτιμούσε να επικοινωνεί απομακρυσμένα με τον εργοδότη του, ενώ το 60% θα ήταν πρόθυμο να αντικαταστήσει την υπάρχουσα δουλειά του, με μια παρόμοια, ίδιων απολαβών, με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να δουλεύει από το σπίτι.

Ωστόσο υπάρχουν και τα μειονεκτήματα, όταν η δουλειά γίνεται αποκλειστικά απομακρυσμένα, όπως λιγότερη διαπροσωπική επικοινωνία με συναδέλφους, μικρότερες ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση κα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε τη δουλειά απο το σπίτι.

1. Μην δουλεύετε απο τον καναπέ. Γνωρίζουμε πόσο άνετος είναι ο καναπές, αλλά προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν μικρό και λειτουργικό χώρο εργασίας. Εξασφαλίστε την κατάλληλη θερμοκρασία του χώρου, προσθέστε αντικείμενα με χρώμα στο γραφείο σας και δώστε του τον κατάλληλο φωτισμό. Αυτοί οι παράγοντες, αποτελούν παράγοντα κλειδί, για την παραγωγικότητά σας.

2. Χρησιμοποιήστε έξυπνα τις συσκευές σας. Το λάπτοπ σας, δεν είναι το μόνο εργαλείο εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα το κινητό σας και το τάμπλετ σας, ώστε να είστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή! Συνδυαστικά θα συμβάλλουν θετικά στον τρόπο που επικοινωνείτε και εργάζεστε.

3. Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες εφαρμογές. Πριν αποφασίσετε να εγκατασταθείτε στο σπίτι σας, φροντίστε να έχετε όλες τις απαραίτητες εφαρμογές που χρειάζεστε. Μείνετε συνδεδεμένοι (όπως Skype, Slack, Viber) και φροντίστε να μείνετε οργανωμένοι με τις υποχρεώσεις σας (όπως Todoist, Asana) κ.α.

4. Προσέξτε την υγεία σας. Η έλλειψη σωματικής άσκησης, όπως και η εύκολη πρόσβαση σε τροφές (ντουλάπι, ψυγείο κα), μπορούν να σας κάνουν να αδιαφορήσετε για την διατροφή σας, όταν εργάζεστε απο το σπίτι. Για αυτό, φροντίστε να βγαίνετε απο το σπίτι, όταν αυτό είναι δυνατόν, και βρείτε τρόπους να γυμνάζεστε μέσα στη μέρα. Επίσης, προσθέστε υγιεινά σνακ μέσα στην μέρα σας και κρατήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο με νερό και φυσικούς χυμούς.

5. Κάντε διάλλειμα. Παρόλο που το 45% των εργαζομένων νιώθει υποχρεωμένο να απαντά σε μέιλ και κλήσεις ακόμη και μετά τη δουλειά, φροντίστε να διατηρείτε ένα ωράριο εργασίας, αντίστοιχο με αυτό του γραφείου. Με αυτό τον τρόπο θα διακρίνετε τη “δουλειά” από το “σπίτι”, χωρίς να δουλεύετε με τις ώρες.

Πηγή: Mashable Business