Περισσότερες από 300 εκατ. συσκευές 5G θα διατεθούν διεθνώς την περίοδο 2020-2025

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Μπορεί η τεχνολογία του 5G να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο σήμερα και να υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας γύρω από την ανάπτυξη και την υιοθέτησή της, ωστόσο, οι εκτιμήσεις των αναλυτών αποδίδουν στα δίκτυα και τις υπηρεσίες επόμενης γενιάς ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μέλλον. Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, οι πρώτες 5G συσκευές για ευρεία εμπορική χρήση θα αρχίσουν να διατίθενται σταδιακά από το 2020, ενώ έως το 2025 αναμένεται να κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά 300 εκατ. από αυτές (Global 5G Handset Sales Forecast).

Σε μία πενταετία από το εμπορικό λανσάρισμα του 5G, η νέα τεχνολογία θα αντιπροσωπεύει το 7% των παγκόσμιων συνδέσεων μέσω κινητών συσκευών !command:ad!

Η εταιρεία, μάλιστα, εκτιμά ότι μέσα σε μία μόλις πενταετία από το εμπορικό λανσάρισμα του 5G, η νέα τεχνολογία θα αντιπροσωπεύει το 7% των παγκόσμιων συνδέσεων μέσω κινητών συσκευών. “Τα σχέδια για την τεχνολογία και τις υποδομές δικτύου 5G αναπτύχθηκαν με πολύ καλό ρυθμό το 2016, θέτοντας τις βάσεις για ένα οικοσύστημα, που θα βάλει το 7% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας σε δίκτυα 5G έως το 2025”, αναφέρουν συγκεκριμένα οι αναλυτές της Strategy Analytics. Όπως σημειώνουν δε, οι συμμαχίες και η συνένωση δυνάμεων μεταξύ κορυφαίων κατασκευαστών για την τεχνολογία του 5G, που εκδηλώνεται σήμερα, θα πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου τα νέα δίκτυα, που εξασφαλίζουν υπερ-υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο, να μπορέσουν να αναπτυχθούν και μελλοντικά, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη, ωστόσο, όπως σχολιάζουν, κορυφαίες εταιρείες όπως οι NTT DoCoMo, SK Telecom, Verizon, AT&T και πολλές ευρωπαϊκές, χαράσσουν διαφορετικούς δρόμους προς το 5G.

Ευκαιρίες από το 5G
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα σχέδια της Κίνας για είσοδο στην αγορά των δικτύων επόμενης γενιάς, επιταχύνει τις εξελίξεις που αφορούν το 5G σε αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνία, προκειμένου να επιταχύνουν την πρόοδο κάλυψης των ευρυζωνικών αναγκών του πληθυσμού. Από την πλευρά τους, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δίνουν σήμερα μεγαλύτερη προσοχή σε ευκαιρίες που δημιουργεί το 5G για νέες τεχνολογικές τάσεις όπως το Internet of Things.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr