Εσωτερικές πολιτικές εντάσεις στη Γαλλία με αφορμή την απαγόρευση του μπουρκίνι

    Από: Startup Team
πηγή: huffingtonpost.gr

Η πλειοψηφία των Γάλλων δημάρχων που κατέστησαν παράνομα τα μπουρκίνι στις παραλίες των πόλεών τους αρνούνται να άρουν την απαγόρευση, παρόλο που το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι παράνομη. Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, προειδοποιεί ότι θα προκληθούν εσωτερικές εντάσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, 20 εκ των 30 δημάρχων που είχαν απαγορεύσει το συγκεκριμένο μαγιό συνεχίζουν να έχουν σε εφαρμογή αυστηρούς κανόνες κάτω από τους οποίους οι αστυνομικοί μπορούν να επιβάλλον πρόστιμα στις γυναίκες που επιλέγουν να καλύπτουν ολόκληρο το σώμα και το κεφάλι τους στην παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και «σοβαρή επίθεση στις βασικές ελευθερίες». Παρόλα αυτά, η γαλλική δεξιά, με πρώτον τον Νικολά Σαρκοζί που θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ζητεί την εθνική απαγόρευση της συγκεκριμένης ενδυμασίας, με το επιχείρημα ότι προάγει τον θρησκευτικό φανατισμό. Ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος τον φόβο που έχει προκαλέσει η διεθνής τρομοκρατία, αναμένεται να κρατήσει αυστηρή στάση στο μεταναστευτικό και σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζουμε ότι η εμπνεύστρια του μπουρκίνι, Aheda Zanetti, είχε εξηγήσει ότι στόχος της ήταν να απελευθερώσει τις γυναίκες και όχι να τις περιορίσει, να τους δώσει την δυνατότητα να χαρούν την θάλασσα, χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να αλλάξουν τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις του μπουρκίνι αυξήθηκαν κατά 200% μετά την απαγόρευση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
huffingtonpost.gr