Εθνικός Τελικός διαγωνισμού ClimateLaunchpad 2016

    Από: Startup Team

Ελληνικά startups συναγωνίζονται για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ιδεών πράσινης τεχνολογίας παγκοσμίως!

Ο εθνικός τελικός του ClimateLaunchpad, του μεγαλύτερου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού ιδεών πράσινης τεχνολογίας, θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο gazARTE στην Αθήνα. Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Climatelanchpad 2016 προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον εθνικό τελικό και τρεις από αυτές θα προκριθούν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν.

Τη βραδιά του διαγωνισμού, οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά από την κριτική επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι ομάδες είναι, μεταξύ άλλων, ο αντίκτυπος στην κλιματική αλλαγή, η προοπτική ανάπτυξης αλλά και τα προσόντα και ο ενθουσιασμός των ίδιων των μελών της ομάδας. Ο τελικός θα είναι ανοικτός για το κοινό, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, το κοινό καλείται να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή στο phani@chrysalisleap.com.

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες οι ομάδες προετοιμάστηκαν για τον εθνικό τελικό με ένα διήμερο  Boot Camp στο κρουαζιερόπλοιο ‘Celestyal Crystal’ της Celestyal Cruises σε τριήμερη κρουαζιέρα με στάσεις τη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο και τη Μήλο, και έξι εντατικές εκπαιδευτικές συνεδρίες επιχειρηματικής καθοδήγησης. Οι ιδέες των ομάδων που συμμετέχουν είναι ιδιαίτερα υποσχόμενες και καλύπτουν όλο το φάσμα της πράσινης ανάπτυξης και της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο φετινός διαγωνισμός σηματοδοτεί την τρίτη έκδοση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού clean tech της Ευρώπης που διεξάγεται πλέον σε 30 χώρες. Το ClimateLaunchpad ψάχνει για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας στην Ευρώπη βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις. Στον ευρωπαϊκό τελικό θα επιλεγούν συνολικά 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και την πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Ως πρωτοπόροι στην παροχή ενός ευρέως φάσματος ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων ανά το παγκόσμιο και με προτεραιότητα την ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος, η BSΜ με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζει μια πρωτοβουλία η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη πρωτοπόρων έργων σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη. Μας χαροποιεί επίσης ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις μεθόδους που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο και στο δικό μας τομέα και να επηρεάσουν τις μελλοντικές τάσεις» δήλωσε η κ. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Group) της BSM.

Χορηγοί του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η Celestyal Cruises, η Ελληνική Τράπεζα και oι Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι οι Aephoria.net και Οργάνωση Γη, ενώ υποστηρικτής επικοινωνίας το ΣΚΑΪ.