Όλα όσα θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού, με σκοπό να καταστεί το έργο άμεσα προσιτό για το κοινό καθόλη τη διαδικασία παράδοσής του στο ελληνικό Δημόσιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την έναρξη του νέου έτους.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού, συναυλίες, εκθέσεις και κινηματογραφικές προβολές.

«Η άμεση ανταπόκριση του κόσμου, τόσο στις εκδηλώσεις του Ιουνίου, όσο και στις δύο αυτές εβδομάδες που το Κέντρο Πολιτισμού άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, μας δίνουν την ώθηση και το κίνητρο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να θέσουμε ακόμη υψηλότερα τον στόχο για το μέλλον του έργου», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, ενώ ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Δημήτρης Πρωτοψάλτου επισημαίνει: «Επιδιώκουμε το έργο να γίνει ένας προορισμός για όλους».

Δύο αφιερώματα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και την κλασική μουσική θα φιλοξενήσει το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife. Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διήμερο αφιερωμένο στην παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή των Ψαραντώνη, Κατερίνας Παπαδοπούλου, «Anastatica Project» και Σωκράτη Σινόπουλου (10/9) και των Πετρολούκα Χαλκιά και «Θρακόμελο» (11/9). Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα πάρει τη «σκυτάλη» το αφιέρωμα στην κλασική μουσική με τους «MOYSA- Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης» και Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη (24/9) και την ορχήστρα, τη χορωδία, την παιδική χορωδία και τους μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη (25/9). Επιπλέον, στο κέντρο επισκεπτών συνεχίζεται η σειρά συναυλιών «Music Escapades», ενώ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή συνεχίζεται το πρόγραμμα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών «Park Your Cinema».

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» διοργανώνει αγώνες δρόμου για μικρούς και μεγάλους, πλαισιωμένους από δωρεάν εξετάσεις που προσφέρουν οι κινητές ιατρικές μονάδες της Εταιρείας, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, ιστιοπλοΐα στο κανάλι, εργαστήρια χορού και μαθήματα γιόγκα και πιλάτες.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη, διοργανώνουν στον Φάρο έκθεση με έργα των Γιάννη Μόραλη και Χρήστου Καπράλου. Τέλος, συνεχίζονται καθημερινά οι ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com