Έρευνα: Πώς θα εξελισσόταν ένας πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ

    Από: Startup Team
πηγή: huffingtonpost.gr

Καθώς οι δυνατότητες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι σίγουρες ότι ένας πόλεμος μεταξύ αυτών και της Κίνας θα οδηγούσε σε μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του RAND Corporation.

«Ένας σινοαμερικανικός πόλεμος μπορεί να φαντάζει αδιανόητος, αλλά η έκβαση και οι συνέπειες απαιτούν περισσότερη σκέψη και στις δύο χώρες» δηλώνει ο Ντέιβιντ Γκόμπερτ, επικεφαλής συντάκτης της μελέτης και στέλεχος του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού.

Οι προηγμένες δυνατότητες κρούσης της κάθε πλευράς, σε συνδυασμό με τη μείωση του στρατιωτικού χάσματος μεταξύ τους, θα μπορούσαν να καταστήσουν έναν τέτοιο πόλεμο έντονο, πολύ καταστροφικό και παρόλα αυτά παρατεταμένο, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Η ιστορία υποδεικνύει πως πόλεμοι οι οποίοι είναι πολύ καταστροφικοί και για τις δύο πλευρές έχουν μια τάση να παρατείνονται, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν έρχεται άμεσα αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής ήττας» σύμφωνα με τον Γκόμπερτ. «Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν πως αυτό θα ίσχυε και για έναν μελλοντικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
huffingtonpost.gr