Οι πολυτιμότερες επιχειρήσεις στον κόσμο είναι τεχνολογικές

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, οι πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας και οι «παίκτες» είναι φυσικά εκείνοι που όλοι φαντάζεστε: Apple, Google, Microsoft και ούτω καθεξής.

Πιο αναλυτικά, η Apple βρίσκεται στην πρώτη θέση με 571 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, στη συνέχεια ακολουθεί η Alphabet (Google) με 540 δισ. δολάρια και η Microsoft με 441 δισ. δολάρια. Την πεντάδα ολοκληρώνει η Amazon με 364 δισ. δολάρια και το Facebook με 357 δισ. δολάρια.

Απρόοπτη εμφάνιση στη λίστα θεωρήθηκε αυτή των Amazon και Facebook, καθώς κατάφεραν να «εκτοπίσουν» από την πρώτη πεντάδα τον γίγαντα πετρελαίου ExxonMobil, στην οποία και βρίσκεται από το 1980. Κυριολεκτικά αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.

Κοιτάξτε για παράδειγμα τη Nintendo. Η μεγάλη επιτυχία του Pokémon Go έχει διπλασιάσει την κεφαλοποίηση της εταιρείας στα 42,4 δισ. δολάρια – μια επιτυχία που σημειώθηκε από την αύξηση θέσεων εργασίας στη Nintendo.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας, Monster.com ανοδική τάση όσον αφορά τις προσλήψεις εμφανίζουν η Apple και η Amazon, με την τελευταία να έχει προσλάβει πάνω από 450 εργαζόμενους το τελευταίο τρίμηνο.

Η δύναμη της βιομηχανίας είναι εξίσου εμφανής και στα κέρδη των εταιρειών, οι οποίες κατά τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζουν τα τριμηνιαία έσοδά τους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com