Το Project Zero Prize της Google χαρίζει $200,000

    Από: Startup Team

Αν είσαι ο επόμενος Mr.Robot, να η ευκαιρία σου.

Οι όροι του διαγωνισμού της Google είναι ξεκάθαροι. Ένας επίδοξος και τυχερός hacker μπορεί να διεκδικήσει το μεγάλο χρηματικό ποσό αν καταφέρει να χακάρει ένα Android γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό τηλεφώνου και το καταγεγραμμένο email της συσκευής.

Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο αλλά γι’αυτό δίνουν και τόσα λεφτά στον πρώτο νικητή. Οι επιλαχόντες, διεκδικούν $100,000 για τη δεύτερη θέση και $50,000 για την τρίτη θέση που μπορεί να δωθεί σε περισσότερες από μια συμμετοχές. Η Google γνωρίζει πολύ καλά πως μέσα από τέτοιους hacking διαγωνισμούς μπορεί να επιλύσει πολλά πιθανά προβλήματα του λογισμικού της.

“Το κίνητρο μας είναι οι πληροφορίες που θέλουμε να αποσπάσουμε για τα κενά σημεία ασφαλείας των Android. Ελπίζουμε ότι μ’αυτό το διαγωνισμό, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη γνώση που έχουμε για το πώς διάφορα bugs του λογισμικούν επιτρέπουν τέτοιες παραβιάσεις. Αν το πρώτο βραβείο το κερδίσει ένας χάκερ σε 30 δευτερόλεπτα, αυτό θα μας διδάξει κάτι. Αν δεν έχουμε κανέναν επιτυχόντα, κι αυτό μας διδάσκει κάτι”.