Απλοποιείται η εξ αποστάσεως σύσταση επιχειρήσεων

    Από: Startup Team

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως σύσταση επιχειρήσεων που θα προβλέπει τη διεκπεραίωση περισσότερων διαδικασιών από τις Υπηρεσίες μιας Στάσης προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το διοικητικό κόστος για τους ενδιαφερομένους θα φέρει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας.

Οι Υπηρεσίες μιας Στάσης θα αποδίδουν στις εταιρείες κλειδάριθμους Taxis, ώστε να μη χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να περνά από το γκισέ της Εφορίας, ενώ στόχος είναι σε επόμενη φάση η επέκταση των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας για να μη χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να πηγαίνει ούτε στον ασφαλιστικό του φορέα.

Έτσι εντελώς ηλεκτρονικά θα διεκπεραιώνεται όλος ο κύκλος των ενεργειών που αφορά και τη σύσταση αλλά και την ενεργοποίηση μιας νέας επιχείρησης ώστε κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας από το γραφείο να μπορεί να συστήσει την επιχείρησήη του.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα παρέχονται πληροφορίες για την Υπηρεσία αυτή. Για την υλοποίηση του σχεδίου θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρουν τα Πληροφορικά Συστήματα του Δημοσίου, με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.