Το πρότζεκτ FACE Entrepreneurship έχει ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας ΤΠΕ και την ενθάρρυνση μίας κουλτούρας ανάληψης κινδύνων

    Από: Startup Team

Ο φόβος της αποτυχίας και η πορεία προς την επιχειρηματικότητα στον τομέα ΤΠΕ

FACE: Failure Aversion Change in Europe

Έχεις μια καταπληκτική ιδέα, υπέροχη πραγματικά! Υπάρχει όμως ένα θέμα… Πού θα βρεις τα χρήματα για να στήσεις αυτή την επιχείρηση; Και τι θα σκεφτεί η οικογένειά σου που αφήνεις μια σταθερή δουλειά για μια περιπέτεια με αβέβαιο μέλλον; Και θα μπορέσεις να ξαναβρείς άλλη δουλειά αν κάτι δεν πάει καλά; Και είσαι, όντως, το κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί αυτού του πρότζεκτ; Και τι θα γίνει με τα χόμπι σου, πού θα βρεις χρόνο για συναυλίες, για διάβασμα, για να παίξεις ποδόσφαιρο, για να δεις τους φίλους σου; Τι θα σκεφτούν για σένα οι άλλοι αν αποτύχεις; Φαίνεται πως, τελικά, σε απασχολούν παραπάνω από ένα θέματα…

Όλες αυτές οι ερωτήσεις συνθέτουν τους φόβους της αποτυχίας, οι οποίοι συνιστούν σοβαρά εμπόδια για τους επίδοξους επιχειρηματίες στον τομέα των πληροφοριών τεχνολογίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Ευρώπη, αλλά συνιστούν επίσης ταυτόχρονα, εγγενείς πιθανότητες οποιασδήποτε διαδικασίας. Αυτός είναι ο λόγος που το FACE (Failure Aversion Change in Europe) Entrepreneurship ανταποκρίθηκε στην πρόκληση να γίνει αποδεκτή η αποτυχία ως φυσιολογική πτυχή της πορείας προς την επιχειρηματικότητα και ανέλαβε την αποστολή να βοηθήσει εταιρείες startup, ιδρυτές επιχειρήσεων και επίδοξους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν τους φόβους αυτούς και να τους υπερνικήσουν, ώστε να ενισχυθεί η εκπαίδευση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ΤΠΕ.

Τι είναι το FACE Entrepreneurship;

Το πρότζεκτ FACE Entrepreneurship έχει ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας ΤΠΕ και την ενθάρρυνση μίας κουλτούρας ανάληψης κινδύνων μέσω μιας ενημερωτικής εκστρατείας σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το FACE Entrepreneurship θέλει να αλλάξει η αντίληψη πολλών Ευρωπαίων σχετικά με την αποτυχία, κυρίως όσον αφορά τη διαδικασία εκκίνησης μίας επιχείρησης ΤΠΕ. Το κάνει προσφέροντας αποκλειστικές συνεντεύξεις με έμπειρους επιχειρηματίες και ειδικούς στον τομέα ΤΠΕ, στον διαδικτυακό χώρο «road to entrepreneurship».

Η πλατφόρμα FACE Entrepreneurship προσφέρει μεγάλη ποικιλία πληροφοριών και πόρων, τόσο για νέους όσο και για έμπειρους επιχειρηματίες. Θέτουν στη διάθεση των νεαρών Ευρωπαίων από μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ως διασκεδαστικές σειρές στο διαδίκτυο και από αναλύσεις ειδικών έως κορυφαίους πόρους, ώστε να μπορούν πραγματικά να βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να απαντηθούν τα ερωτήματά τους και για να υπερνικήσουν τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά τους, στην επιχειρηματική τους πορεία.

Εκτός αυτού, το FACE Entrepreneurship φιλοξενεί εκδηλώσεις offline, για να φέρει κοντά ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα της αγοράς με νέους ιδρυτές επιχειρήσεων και μελλοντικούς επιχειρηματίες, όπου μπορούν να συζητηθούν συγκεκριμένοι φόβοι και να ανταλλαχθούν εμπειρίες, ώστε να μην νιώθει κανένας μόνος του σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο ταξίδι. Στις εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις εμπειρογνωμόνων στο South Summit 2015 στη Μαδρίτη και στο Campus Party Europe 2016 στην Ουτρέχτη, καθώς και συζητήσεις ομάδων στο Λονδίνο, στο Δουβλίνο, στην Πράγα και στο Μόναχο. Η FACE Helsinki, η τελευταία προγραμματισμένη offline εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στα νέα γραφεία της Microsoft στο Ελσίνκι, και οι χρήστες, που μπορούν να εγγραφούν δωρεάν και να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα FACE Entrepreneurship, θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για ένα δωρεάν ταξίδι για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ακόμα και αν δεν είστε ο τυχερός που θα συμμετάσχει, όλες οι εκδηλώσεις μεταδίδονται απευθείας, μαγνητοσκοπούνται και ανεβάζονται στην πλατφόρμα για να τις δείτε όποτε θέλετε.

Γίνε FACEr

Ο FACEr είναι ένας νέος, τεχνολογικά ειδήμονας Ευρωπαίος που σκέφτεται να δημιουργήσει μία επιχείρηση ή που έχει πρόσφατα ιδρύσει την εταιρεία του. Οι FACEr έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα σε πόρους ειδικά επιλεγμένους για αυτούς, που αφορούν θέματα όπως τύπους επενδυτών, καλύτερες εφαρμογές για επιχειρηματίες, προσωπική μάρκα και διαδικτυακή ασφάλεια και άλλα.

Παράλληλα, οι FACEr ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινότητα FACE Entrepreneurship, λαμβάνοντας μέρος σε ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις, απαντώντας σε έρευνες και ερωτηματολόγια και αξιολογώντας τις συνεισφορές άλλων FACEr. Χάρη στο σύστημα gamification, οι ενεργοί χρήστες θα λαμβάνουν πόντους Karma και μετάλλια, που θα τους κατατάσσουν σε διαγωνισμούς για την επίτευξη βραβείων, όπως δωρεάν ταξίδια σε εκδηλώσεις, σαν αυτό που προαναφέρθηκε, βιβλία σχετικά με την επιχειρηματικότητα, συνεδρίες καθοδήγησης και διαγωνισμούς.

Κυρίως, όμως, το FACE Entrepreneurship ανακοίνωσε μόλις μία ανοιχτή πρόσκληση για έναν διαγωνισμό startup. Η εγγραφή είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να υπάρχει ιδρυμένη εταιρεία· αρκεί μια ιδέα για να μπορεί κάποιος να συμμετέχει. Θα επιλεχθούν 25 από τους συμμετέχοντες, που θα συμμετάσχουν στην ημιτελική φάση, και στους οποίους θα οριστεί ένας σύμβουλος από την Mentoring Spain, που θα τους καθοδηγήσει και θα τους βοηθήσει για περισσότερο από δύο μήνες, προτού επιλεχθούν οι 3 φιναλίστ που θα επισκεφθούν τη Μαδρίτη για να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κορυφαίους Ευρωπαίους επενδυτές. Τι περιμένεις; Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 19 Ιουνίου. Επισκέψου τον ιστότοπο www.face-entrepreneurship.eu για να μάθεις περισσότερα για αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία και για όλα όσα έχει να προσφέρει στους σημερινούς επίδοξους επιχειρηματίες και τους αυριανούς ιδρυτές επιχειρήσεων.

Ερωτήσεις, σχόλια, απορίες; Γράψτε μας στο info@face-entrepreneurship.eu

Σχετικά με τους δημιουργούς:

Η FACE Entrepreneurship είναι μία μη κερδοσκοπική ενημερωτική εκστρατεία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Twitter: @FACE_eu

Facebook: www.facebook.com/FACEEntrepreneurship/
Linkedin: www.linkedin.com/company/face-entrepreneurship