Ο Trump «κάρφωνε» την Amazon και έλεγε ότι είναι μονοπώλιο. Τι θα συμβεί τώρα;

    Από: Startup Team
πηγή: itspossible.gr

Μια μεγάλη κόντρα αναμένεται να δούμε στο προσεχές μέλλον, μετά και την εκλογή του Donald Trump. Από την μια πλευρά θα βρίσκεται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος και από την άλλη ο CEO της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, Jeff Bezos.

Τον περασμένο Μάιο, ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας, έκανε μεγάλη έρευνα και ρεπορτάζ για το παρελθόν του Donald Trump. Πως αντέδρασε ο ίδιος; Ο Trump είχε δηλώσει τότε, ότι ο Bezos χρησιμοποιεί την εφημερίδα για να περιορίσει τις πιθανότητες εκλογής του, στην αμερικανική προεδρία.

«Νομίζει ότι θα τον κυνηγήσω για το ζήτημα του μονοπωλίου» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πολιτικός, απευθυνόμενος στον Jeff Bezos. «Χρησιμοποιεί την Washington Post για πολιτικούς σκοπούς. Για να σώσει την Amazon, στο κομμάτι των φόρων και της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» υποστήριζε ο Trump.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό site Recode.net, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πάντα δήλωνε ανοιχτά, ότι η Amazon χρησιμοποιεί μονοπωλιακή πολιτική και αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στα πολυκαταστήματα και στον κλάδο του λιανικού εμπορίου γενικότερα.

Τι απαντά ο Jeff Bezos σε όλα αυτά; Ο Mr Amazon φυσικά έχει αντίθετη άποψη, και δεν θεωρεί ότι ο κολοσσός που έχει δημιουργήσει, ξεφεύγει από τα πλαίσια του νόμου. Ενώ σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας του, ο Bezos είχε δηλώσει σε event τον περασμένο Ιούνιο, ότι θα ήταν καλύτερο ο Trump να μίλαγε υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και όχι να πολεμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τώρα το Donald Trump είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, ο Jeff Bezos μοιάζει πιο ισχυρός από ποτέ, και δραστηριοποιείται σε πολλά πεδία. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχτεί αυτή η «μάχη»…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
itspossible.gr