Χρηματοδότηση έργων ενεργειακής ανακαίνισης δημοτικών κτηρίων ώστε να γίνουν κτήρια σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΣΜΕΚ)

    Από: Startup Team

Ο Δήμος Αλίμου, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς) και η εταιρεία Ευδίτη – Ενεργειακός & Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός διοργανώνουν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 ημερίδα με θέμα τη «Χρηματοδότηση έργων ενεργειακής ανακαίνισης δημοτικών κτηρίων, ώστε να γίνουν κτήρια σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΣΜΕΚ)».

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν τα μοντέλα χρηματοδότησης που έχουν μελετηθεί για την ενεργειακή ανακαίνιση των δημοτικών κτηρίων, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν σχεδιασθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να υποστηρίξουν την υλοποίηση των εν λόγω ανακαινίσεων. Θα παρουσιασθούν επίσης οι διαφορετικοί τύποι συμβάσεων με επιχειρήσεις ενεργειακών υπηρεσιών (ΕΕΥ) και θα συζητηθούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια, τόσο από την πλευρά των δήμων όσο και των ΕΕΥ.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CERtuS με τίτλο «Μηχανισμοί χρηματοδότησης και οικονομικά αποδοτικές επιλογές ανακαίνισης των υφιστάμενων κτηρίων σε κτήρια σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης», που αφορά στη μελέτη τρόπων χρηματοδότησης των κτηριακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας, ώστε να μειωθούν οι ενεργειακές τους ανάγκες σε επίπεδο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης. Το έργο επικεντρώνεται στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να προβούν σε μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, επειδή αυτές απαιτούν συνήθως σημαντικό επενδυτικό κεφάλαιο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΒΕΑ Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, Ακαδημίας 7, Αθήνα, ώρα έναρξης 8:30 π.μ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ ή εναλλακτικά καλέστε στο 210 6446330. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.certus-project.eu/ ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@euditi.gr.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Πού: Κτήριο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7

Ώρα έναρξης: 8:30 π.μ.