Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

    Από: Startup Team

Αθήνα, 18-20 Noεμβρίου 2016

Συντονιστείτε με τα σημαντικότερα events στο Startup Safary Athens! #susathens #susathens16 

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έρχεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα το τριήμερο Open Doors event Startup Safary, μία ευκαιρία να:

  • μπεις στους συνεργατικούς χώρους
  • να γνωρίσεις τις hot startups και τους ιδρυτές τους
  • να συνδεθείς με τους παίκτες του οικοσυστήματος και
  • να ενημερωθείς και να εκπαιδευθείς μέσα από workshops, ομιλίες και παρουσιάσεις.

Η διοργάνωση ξεκίνησε από το Βερολίνο το 2012, επεκτάθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αθήνα βρήκε το στοιχείο της: Μία γιορτή επιχειρηματικότητας που εξαπλώνεται σε όλους τους χώρους της δημιουργικότητας για τρεις μέρες και ανοίγει πόρτες και ευκαιρίες σε όσους είναι έτοιμοι να τις εκμεταλλευτούν.

Τρεις δυναμικές και χαρισματικές γυναίκες στο τιμόνι του Startup Safary Athens 2016

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Τρεις δυναμικές και χαρισματικές γυναίκες στο τιμόνι του Startup Safary Athens 2016 ώς πρέσβειρες και επιμελήτριες. Η Χριστίνα Φίλη, διευθύντρια του οργανισμού ASHOKA στην Ελλάδα ειναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα Social Entrepreneurship, η Μαρία Λεοντίου Head of Innovation Centre of Eurobank είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα FinTech και η Ελευθερία Ζούρου CEO του doctoranytime υπεύθυνη για το πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Ποιοι συμμετέχουν και ανοίγουν στο κοινό τους χώρους τους
Στους χώρους, egg (enter•grow•go), Orange Grove, Found.ation, Romantso, The Cube, K44, In*vent, StarTech Ventures, BeerLab, Yoleni’s, Innovathens, THEA αλλά και στα γραφεία του TaxiBeat μπορούν να βρεθούν όσοι επιθυμούν να μάθουν, να δικτυωθούν και να επικοινωνήσουν με τους παίκτες του οικοσυστήματος. Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί και έτοιμοι να τους υποδεχθούν!

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε, φυσικά με επίκεντρο τους τομείς Γυναικεία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και FinTech που είναι και οι θεματικές της φετινής διοργάνωσης.

Παρασκευή

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα και φοβάσαι να τη μοιραστείς; Πώς μπορείς να την προστατεύσεις; Πως μπορείς να την υλοποιήσεις; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στη διαδικτυακή συζήτηση (twitter chat με hashtag #StartupIdeas)
12.00 στο Twitter

Η Ελενα Παπαδοπούλου μοιράζεται “Τips for high impact presentations” και θα μας μιλήσει για τη δύναμη της επικοινωνίας και πως αυτή εκφράζεται μέσα από τη δύναμη της παρουσίασης και της επικοινωνίας.
12.00μμ, στο egg (enter•grow•go)

17.00 – Οpen Doors στη ΘΕΑ (Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας)

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Έλα να γνωρίσεις τη ΘΕΑ και τους μέντορές της (Γιώργο Ζωχιό, Φραγκίσκο Θεοφύλακτο, Ανδρέα Κούκιο, Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο, Δρ. Αντώνη Λιβιεράτο, Στυλιανό Μαγουλά, Παναγιώτη Μαρκαντωνάτο, Βασίλη Μελετιάδη, Κίρκη Σχίζα) από κοντά και κλείσε ραντεβού με τους συμβούλους της ΘΕΑ για προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη! (Ο νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων στη θερμοκοιτίδα «τρέχει» μέχρι τις 30 Νοεμβρίου)

Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στη σκηνή

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες της ελληνικής επιχειρηματικότητας συζητούν ζωντανά με το κοινό για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συντονίζει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.


18.15, στο egg (enter•grow•go)

Σάββατο
Unbundling the Financial Services
Ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ με σημαντικά ονόματα απο την ακαδημαική κονότητα, τραπεζικά στελέχη, ανθρώπους απο το οικοσυστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και όχι μονο. 
Μιλάνε ο Καθηγητής Δρ. Γ. Δουκίδης Διευθυντής ELTRUN, ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank Σωτήρης Συρμακέζης,  και o συνιδρυτής και εταίρος του Found.ation Δημήτρης Καλαβρός Γουσσίου, ο CEO του της Parnasse Σωκράτης Πλούσσας ενώ συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάλλας. 
12:00 στο egg (enter grow go)

Το ζητούμενο είναι να είσαι ευτυχισμένος ίσως πρώτα απ’ όλα στο περιβάλλον εργασίας σου! Πως θα το πετύχεις;... Θα το φανταζόσουν ποτέ ότι η κακή στάση του σώματός σου συνδέεται με εκείνους τους μικρούς ή μεγαλύτερους καυγάδες με συναδέλφους και συνεργάτες; Το ξέρεις ότι αν φας ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας αντί να πιεις τον πέμπτο καφέ της ημέρας αυξάνεται η αποτελεσματικότητά σου κατά 20%; Μάθε πως θα φτάσεις την αποτελεσματικότητα σου στα ύψη με μικρές διορθώσεις στον τρόπο που διατρέφεσαι ζεις και εργάζεσαι και θα δημιουργήσεις τελικά τον πιο επιτυχημένο εαυτό σου, τον πιο ευτυχισμένο εαυτό σου!

14.00, στο Κ44

Ο editor-at-large του TechCrunch Europe μέσω Skype δίνει συμβουλές δημοσιότητας!

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Πώς να την κατακτήσετε; Πώς να καταφέρετε οποιοδήποτε δημοσιογράφο να γράψει για εσάς και την προσπάθειά σας;

Οι Weengs από το Λονδίνο

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Ταυτόχρονα, μέσω Skype επίσης, οι Weengs από το Λονδίνο μοιράζονται μαζί μας τα νέα για την εντυπωσιακή χρηματοδότησή τους και μιλούν για την επιτυχία και την… αποτυχία! Η Po.Bu.Ca. μέσω της δικής της εμπειρίας έχει συγκεντρώσει και παραθέτει συμβουλές και tips σχετικά με το πώς να βρείτε επενδυτές για την ιδέα σας.

17.00, στο Κ44

Health 2.0

3 γυναίκες και ένας άνδρας επιχειρηματίες στο χώρο του Health παρουσιάζουν τις εταιρείες τους, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και τις λύσεις που τελικά βρήκαν και εφάρμοσαν
17.00, στο Found.ation

18.00, στο Yoleni’s Flagship Store

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Μία συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στον κλάδο της γαστρονομίας και του τουρισμού. Καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και νέοι επιχειρηματίες απαντούν στην ερώτηση: μπορούν να γεννηθούν startups «εν πλω»;

“Chivas – The Venture” – 18.00, στο TheCube

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Tο Chivas θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του “Chivas – The Venture” όπου προσκαλεί τους Έλληνες startuppers να διεκδικήσουν μέρος χρηματοδότησης $1 εκατ. για την  επιχείρησή τους

Κυριακή

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Πώς μιλάμε για την startup μας; Τι θα πει «λεκτικό περιεχόμενο»; Ποιες ιστορίες αξίζει να μοιραστούμε; Πότε δημιουργούμε συναρπαστικές αφηγήσεις; Τι χρειάζεται για να αξιοποιήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ένα εργαστήριο αφήγησης για το ποιοι είμαστε και τι φέρνουμε στον κόσμο μέσα από τη startup δραστηριότητά μας! 
11.00, στο Orange Grove

Πώς να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας ιδέα στην Ελλάδα; Ομιλία διακεκριμένων επαγγελματιών από διαφορετικούς χώρους της οικονομίας (αγροτική παραγωγή, θεσμικές επενδύσεις – χρηματοδότηση, digital marketing, καινοτόμα προϊόντα).
14.00, στο Yoleni’s Flagship Store

Οκτώ γυναίκες από αυτές που «δεν άφησαν το όνειρο να σκουριάσει» αλλά το διεκδίκησαν. Οκτώ γυναικείες ιστορίες επιτυχίας από το “Living Postcards”.
18.00, στο Orange Grove

Romantso !

Tα σημαντικότερα events του Startup Safary Athens

Και φυσικά, στο τέλος κάθε startup Safary που σέβεται τον εαυτό του, ακολουθεί πάρτυ! Στο Romantso φυσικά, το βράδυ της Κυριακής!

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα και να εγγραφούν στο link www.athens.startupsafary.com Μέσα από τη σελίδα μας στο facebook (facebook.com/StartupSafaryAthens) και το twitter (@SUSAthens) μπορούν, όσοι το επιθυμούν, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τα νέα μας ενώ το hashtag ειναι #susathens.