«Βαρόνοι» της τεχνολογίας δίνουν 25 εκατ. δολάρια στους πιο τολμηρούς του χώρου

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι συνιδρυτές των Facebook, Google και Alibaba απονέμουν πλούσια βραβεία στους κλάδους της φυσικής, των επιστημών της ζωής και των μαθηματικών.

Στο πέμπτο έτος του θεσμού, τα Βραβεία Καινοτομίας μοίρασαν 3 εκατομμύρια δολάρια ανά βραβευθέντα στους τομείς των βιοεπιστημών, της θεμελιώδους φυσικής και των μαθηματικών, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο επιστημονικό βραβείο.

Μια επιτροπή παλαιότερων βραβευθέντων απένειμε συνολικά 15 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων έξι βραβείων των 100.000 δολαρίων με τίτλο Νέοι Ορίζοντες για πρόωρα επιτεύγματα σταδιοδρομίας, καθώς και ένα Βραβείο Νεανικής Καινοτομίας 250.000 δολαρίων σε έναν έφηβο που έχει δημιουργήσει ένα συναρπαστικό βίντεο που εξηγεί επιστημονικές έννοιες, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Τα βραβεία ξεκίνησαν για πρώτη φορά όταν ο Γιούρι Μίλνερ, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και επενδυτής και η σύζυγός του, Τζούλια, δήλωσαν ότι θα βραβεύουν κάθε χρόνο θεωρητικούς φυσικούς για εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα, αρχής γενομένης από το 2012.

Από τότε, ο αριθμός των κλάδων έχει επεκταθεί καθώς έχει μεγαλώσει ο κύκλος των χορηγών, περιλαμβάνοντας τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook και τη σύζυγό του Πρίσιλα Τσαν, τον Σέργκεϊ Μπριν της Google, την Αν Βοζίσκι της εταιρείας βιοτεχνολογίας 23andMe, και τον Τζακ Μα της Alibaba με τη σύζυγό του Κάθι Ζανγκ.

«Προσπαθούμε να τραβήξουμε την προσοχή του κοινού στα επιτεύγματα αυτών των καταπληκτικών ανθρώπων», είπε ο Μίλνερ.

Ο Μίλνερ επίσης υποστηρίζει μερικές ακόμα φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, όπως το Breakthrough Listen, ένα πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το Πρόγραμμα Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI), και το Breakthrough Starshot, ένα πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποστολή ανιχνευτών σε ένα κοντινό ηλιακό σύστημα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com