Τώρα μπορείτε να ψάχνετε για δουλειά μέσω LinkedIn χωρίς να το μάθει το αφεντικό σας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ένα νέο χαρακτηριστικό θα κάνει την αναζήτηση εργασίας μια… κρυφή διαδικασία.

Το LinkedIn θεωρείται σήμερα όχι μόνο το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των επαγγελματιών, αλλά η μεγαλύτερη ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας.

Ο επαγγελματισμός της πλατφόρμας εξασφαλίζει πως το επίπεδο των υποψηφίων είναι αρκετά καλό, γι αυτό αντίστοιχα και αρκετές εταιρείες επιλέγουν να ανοίγουν τις νέες θέσεις εργασίας στη σελίδα τους στο LinkedIn και όχι σε άλλες μαζικές ιστοσελίδες.

Προς ευχαρίστηση πολλών υποψηφίων, η πλατφόρμα αφαίρεσε ένα από τα εμπόδια που μέχρι τώρα έκαναν μια μεγάλη μερίδα ατόμων να μη ψάχνει για δουλειά. Και ποιο είναι αυτό; Το ενδεχόμενο το αφεντικό τους να μάθει πώς αναζητούν κάτι άλλο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό  Open Candidates, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν ιδιαιτέρως τους υπεύθυνους προσλήψεων πως είναι ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, χωρίς να χρειάζεται να το γνωστοποιήσουν στην εταιρεία τους. Σε έρευνα που διεξήχθη πέρυσι, το LinkedIn ισχυρίστηκε ότι το 77% των επαγγελματιών είναι ανοιχτή σε πιθανές ευκαιρίες. Ωστόσο, με τα social media, ο φόβος ήταν ότι οποιοδήποτε κίνηση γίνεται στο προφίλ του χρήστη θα μπορούσε να φτάσει στον εργοδότη, γι αυτό το λόγο το Open Candidates επιτρέπει σε όλους τους ενδιαφερόμενους να κινούνται «κρυφά». Είναι ιδανικό για εκείνους που είναι ανοικτοί σε κάποια αλλαγή καριέρας, αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμα να κάνουν τη κίνηση. «Είναι ένα μήνυμα προς τους εργοδότες, ότι θέλετε να ακούσετε νέα από αυτούς», εξήγησε ο Eric Owski, head of talent brand products του LinkedIn.

Για να χρησιμοποιήσετε το Open Candidates, επιλέξτε την επιλογή jobs απ’ την homepage, επιλέξτε το preferences, και κατεβείτε προς τα κάτω στη σελίδα μέχρι να δείτε την επιλογή “Let recruiters know you’re open.”

Δείτε τη ρύθμιση

Τώρα μπορείτε να ψάχνετε για δουλειά μέσω LinkedIn χωρίς να το μάθει το αφεντικό σας

Αλλάξτε τη ρύθμιση για να ενημερώνονται οι εργοδότες ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, και στη συνέχεια να συμπληρώστε τα αντίστοιχα πεδία, όπως ο τομέα, ο τίτλος που σας ενδιαφέρει και άλλα- τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καθοδηγήσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων, καθώς επίσης και μια μικρή εισαγωγή για εσάς.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προσλήψεις και θα παραμείνουν εμπιστευτικές όχι μόνο από τον εργοδότη σας, αλλά και οποιαδήποτε συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

Προκειμένου να αποτρέψουν τα προφίλ από το να είναι στάσιμα, η εγγραφή στο Open Candidates διαρκεί μόνο για τρεις μήνες. Μετά από αυτό, θα απενεργοποιηθεί και θα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία ξανά απ’ την αρχή.

Για τους εργαζόμενους στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Recruiter του LinkedIn, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, το χαρακτηριστικό αυτό έχει δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Ο Owski είπε ότι πάνω από 40.000 άτομα ανανεώνουν τη σελίδα τους κάθε μέρα για να έχουν την επιλογή, ενώ συνολικά σχεδόν 1 εκατομμύριο υποψήφιοι από τους 450 εκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου το έχουν δοκιμάσει.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com