Η «χρυσή» χρονιά των επενδυτών

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

77% των επενδυτών στις ΗΠΑ είχαν κέρδη το 2016 – και οι γυναίκες κέρδισαν τους άντρες για άλλη μια φορά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών στις ΗΠΑ – 77% – έβγαλαν χρήματα τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με δεδομένα που μοιράστηκε με το CNNMoney η Openfolio, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να δουν τις αποδόσεις των επενδύσεών τους σε σχέση με τις αποδόσεις άλλων επενδυτών.

Και όπως βρήκε η Openfolio, οι γυναίκες ξεπέρασαν σε αποδόσεις τους άντρες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Πρόκειται για μια μεγάλη αντιστροφή της κατάστασης σε σχέση με πέρυσι, όταν οι περισσότεροι – άνδρες και γυναίκες εξίσου – έχασαν χρήματα.

«Η αυξανόμενη επενδυτική αισιοδοξία και η άνοδος του χρηματιστηρίου σε ιστορικά υψηλά είναι θαυμάσιες ειδήσεις για το τέλος του χρόνου» λέει ο Σκοτ Ρεν, επικεφαλής παγκόσμιας μετοχικής στρατηγικής στο Wells Fargo Investment Institute.

Ο μέσος επενδυτής είχε απόδοση λίγο πάνω από 5% το 2016, σύμφωνα με την Openfolio.

Μπορεί το ποσοστό αυτό να μην ακούγεται πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι ο Dow ανέβηκε κατά 13,4% – ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης από το 2013 – αλλά οι περισσότεροι επενδυτές δεν βάζουν όλα τα χρήματά τους μοναχά σε αμερικανικές μετοχές.

Αντιθέτως, διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό τους επενδύοντας σε ομόλογα, σε άλλα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ιαπωνία, σε αναδυόμενες αγορές, και σε βασικά προϊόντα όπως χρυσός και πετρέλαιο. Ιδιαίτερα υψηλές, π.χ., ήταν οι αποδόσεις στη Ρωσία.

«Αυτό που λέμε στους επενδυτές είναι να επιμείνουν σε αυτά που διαθέτουν και να παραμείνουν διαφοροποιημένοι. Το συγκεκριμένο περιβάλλον δεν επιτρέπει περισσότερο ρίσκο» λέει η Κέιτ Γουέρν, υπεύθυνη επενδυτικής στρατηγικής της Edward Jones.

Εξάλλου, εάν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος με απόδοση 5% δεν έχει παρά να δει το βιβλιάριο καταθέσεών του… Τα επιτόκια καταθέσεων είναι μόλις πάνω από το 0%, και άρα το να βάλεις χρήμα στην αγορά ήταν η πιο κερδοφόρα επιλογή.

Σύμφωνα με την Openfolio, όσοι έβγαλαν πολλά λεφτά από τις αγορές το 2016 επένδυσαν σε μετοχές τεχνολογίας όπως η Apple, η Facebook και η Tesla, καθώς και σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, οι οποίες ανέβηκαν μετά από την εκλογή Τραμπ.

Αντίθετα, όσοι έχασαν χρήμα είχαν επενδύσει σε δημοφιλείς μετοχές που τα βρήκαν σκούρα τη χρονιά που μας πέρασε, όπως η Twitter (μείον 30%), η GoPro (μείον 52%), η FitBit (μείον 75%) και η Under Armour (μείον 30%).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com