Για πρώτη φορά μαθητές κηρύττουν την έναρξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

    Από: Startup Team

Αύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου,  για πρώτη φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης -στις 10.25πμ- θα χτυπήσουν μαθητές και μάλιστα παιδιά που διακρίθηκαν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αφού κηρύξουν την έναρξη της συνεδρίασης, τα παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες  μαθητικές τους επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο  του εκπαιδευτικού  προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece«Εικονική Επιχείρηση».

 

Πρόκειται για τις ομάδες:

«Smileybin» – 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016»

Για πρώτη φορά μαθητές κηρύττουν την έναρξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας – Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award», Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα

«SMILEYBIN» : Έξυπνος κάδος ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.

«Μapp» – 2ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

Για πρώτη φορά μαθητές κηρύττουν την έναρξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

«ΜΑPP» (Marathon APPlication): Εφαρμογή για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Περιέχει την καινοτόμα υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης των δρομέων.

«Εpeikon» – 3ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» – Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

Για πρώτη φορά μαθητές κηρύττουν την έναρξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

«ΕPEIKON» : Συνδυασμός εφαρμογής για κινητά και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αι.π.Χ., με στόχο την ανάδειξη του   ελληνικού πολιτισµού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

«Κalymnos Climbing Escape» – 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015» – 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου

Για πρώτη φορά μαθητές κηρύττουν την έναρξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

«KΑLYMNOS CLIMBING ESCAPE» : Ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

Σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να επιβραβευθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες για την εξαιρετική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρυνθούν κι άλλα παιδιά στην Ελλάδα να ακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει και μια σύντομη παρουσίαση του σημαντικού έργου του ΣΕΝ/JA Greece στα σχολεία της Ελλάδας. Πρόκειται για τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό που δίνει τη  μεγάλη ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα από τα σχολικά κιόλας χρόνια και τα προετοιμάζει για την ζωή μετά το σχολείο. Ουσιαστικά αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.