Στην λίστα με τα 250 κορυφαία Business Schools παγκοσμίως, το ALBA Graduate Business School!

    Από: Startup Team

Η νέα χρονιά ξεκινά με την διεθνή αναγνώριση της ποιότητας διδασκαλίας, της ακαδημαϊκής έρευνας και της  απασχολησιμότητας των αποφοίτων του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, καθώς σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη QS 250 Business Schools 2017, βρίσκεται ανάμεσα στα 250 κορυφαία Business Schools.

Πιο συγκεκριμένα το ALBA,  που κατατάσσεται  ανάμεσα στα πρώτα 100 ιδρύματα της λίστας, έχει ταξινομηθεί ως «Superior Research & Employability Business School” μεταξύ των κορυφαίων  ιδρυμάτων από 36 χώρες, που παρέχουν Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πλήρους Φοίτησης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (full-time MBAs).

Η νέα κατάταξη της QS, λαμβάνει υπόψιν  της 2 βασικά κριτήρια. Πρώτον, την ακαδημαϊκή αριστεία και την φήμη του ιδρύματος στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται από τις απαντήσεις 76.798 ακαδημαϊκών, εκ των οποίων 8.376 είναι ειδικοί στους τομείς των επιχειρήσεων και του management.Το δεύτερο κριτήριο αφορά την απασχολησιμότητα των φοιτητών/αποφοίτων  και διαμορφώνεται από έρευνα μεταξύ 12.125  εργοδοτών που κλήθηκαν  να δηλώσουν τα προτιμώμενα ιδρύματα για προσέλκυση και πρόσληψη κατόχων ΜΒΑ.

Η κορυφαία θέση του ALBA Graduate Business School αποδεικνύει την ισχυρή φήμη και την ακαδημαϊκή αριστεία του προγράμματος Τhe ALBA MBA, διεθνώς.

Σύμφωνα με το  Πρύτανη του ALBA, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου :Tο συγκεκριμένο αποτέλεσμα αντανακλά  την  εξαιρετική αποδοχή  των αποφοίτων του ALBA από τη διεθνή αγορά εργασίας, όσο και  την έμπρακτη δέσμευσή μας στην προώθηση της Ακαδημαϊκής Έρευνας και της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη στελεχών που αποτελούν καταλύτες προόδου και αλλαγής στην επιχειρηματική κοινότητα  και συντελούν έτσι  στην κοινωνική ευημερία.’

Παράλληλα ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του The ALBA MBA, Δρ. Παύλος Βλάχος δήλωσε :‘Οι καθηγητές του προγράμματος The ALBA MBA – κορυφαίοι ερευνητές στο ευρύτερο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίως – φέρουν την έρευνα τους αλλά και αυτή των καλύτερων συναδέλφων τους στο αμφιθέατρο. Η «ερευνητικοδιδασκαλική» προσέγγιση που χαρακτηρίζει το ALBA από τα πρώτα βήματα του αποδίδει και αυτό καταδεικνύεται σταθερά και μέσα από την πρόσφατη αυτή κατάταξη.’

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, περιέχει και επιπλέον  στατιστικά στοιχεία για τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα  όπως είναι η αναλογία ανδρών -γυναικών , όπου το ALBA βρίσκεται στην 11η θέση με ποσοστό 53%.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεθοδολογία και την κατάταξη μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα www.topmba.com/