Smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις πιο δημοφιλείς συσκευές από τα tablets

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Το αποκορύφωμα της χρήσης tablets φαίνεται ότι έχει δει η παγκόσμια αγορά, έχοντας ξεπεράσει, ήδη, το ανώτατο σημείο ζήτησης για τις συσκευές αυτές. Οι πωλήσεις των tablets για το 2017 πιθανότατα θα είναι λιγότερες από 165 εκατομμύρια μονάδες, μειωμένες κατά 10% περίπου από τις 182 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν το 2016. Παρ’ όλο που οι αριθμοί είναι διαφορετικοί από χώρα σε χώρα, από πλευράς προτιμώμενων συσκευών για ποικίλες δραστηριότητες, τρεις καταναλωτικές συσκευές, προς το παρόν, προτιμώνται με μεγάλη διαφορά από τα tablets: οι τηλεοράσεις, τα smartphones και οι υπολογιστές.

 

Οι παγκόσμιες προβλέψεις της Deloitte για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών (ΤΜΤ) για το 2017 – όπου περιλαμβάνεται η εκτίμηση για τα tablets, είναι ενδεικτικές για το πώς η τεχνολογία αλλάζει ταχύτατα και ριζικά την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, η εταιρεία προβλέπει ότι η δυνατότητα εκμάθησης από την πλευρά των μηχανών (machine learning) και η αυτόνομη πέδηση (autonomous braking) αναμένεται να επεκταθούν, βοηθώντας να σωθούν ζωές και να αλλάξει η κοινωνία του σήμερα.

Η Deloitte εκτιμά ότι περισσότερα από 300 εκατομμύρια smartphones ή περισσότερες από το ένα πέμπτο των συσκευών, που πρόκειται να πωληθούν το 2017, θα έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες εκμάθησης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι κινητές συσκευές θα είναι σε θέση να εκτελούν λειτουργίες εκμάθησης, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο, γεγονός που θα μεταβάλει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία σε κάθε κλάδο, αγορά και κοινωνία. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, φορητές μηχανές με δυνατότητες εκμάθησης δεν θα είναι μόνο τα smartphones. Αυτές οι ικανότητες είναι πιθανό να είναι διαθέσιμες και σε εκατομμύρια drones, tablets, αυτοκίνητα, συσκευές εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας, ιατρικά εργαλεία, συσκευές Internet of Things (IoT) και απρόβλεπτες νέες τεχνολογίες.

Global tablet shipments in millions of units

Smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις πιο δημοφιλείς συσκευές από τα tablets

Access to smartphones & Tablets

Smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις πιο δημοφιλείς συσκευές από τα tablets

Αυτόνομη πέδηση

Σύμφωνα με τη Deloitte, άλλη καινοτομία, με τη δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο, είναι η αυτόνομη πέδηση (autonomous braking). Η εταιρεία προβλέπει ότι το 2022 μόνο στις ΗΠΑ οι θάνατοι λόγω τροχαίων ατυχημάτων θα έχουν μειωθεί κατά 6.000 (καταγράφοντας πτώση 16% από το 2017). Ο σημαντικότερος παράγοντας γι’ αυτή τη μείωση πιθανότατα να είναι η τεχνολογία αυτόνομης πέδησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking (AEB). Αναμένεται ότι η τεχνολογία ΑΕΒ θα υιοθετηθεί ευρέως, θα είναι προσιτή και τόσο αποτελεσματική στην αποφυγή ατυχημάτων που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, που μπορεί ακόμη και να επιβραδύνει την τάση προς τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα.

IT-as-a-Service

Smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις πιο δημοφιλείς συσκευές από τα tablets

Η Deloitte προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2018, οι δαπάνες σχετικά με το IT-as-a-Service για κέντρα δεδομένων, λογισμικό και υπηρεσίες θα ανέλθουν περίπου στα $550 δις παγκοσμίως, από τα $361 δις το 2016. Ωστόσο, επιχειρηματικά μοντέλα ευέλικτης καταναλωτικής βάσης δεν θα υφίστανται μέχρι το 2018, σε πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των δαπανών πληροφορικής (35%), αλλά αναμένεται να ξεπεράσουν το $0,5 τρις και να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. “Αυτή η μετατόπιση θα αρχίσει να μετατρέπει τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος της τεχνολογίας πληροφοριών πωλεί και αγοράζει τεχνολογία κατά μήκος των επιχειρήσεων παγκοσμίως”, αναφέρει η μελέτη.

Κυβερνοεπιθέσεις

Στο μεταξύ, οι κυβερνοεπιθέσεις εισέρχονται στην Terabit εποχή: Το 2017, οι επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών (Distributed Denial-of-Service (DDoS)), μιας μορφής κυβερνοεπίθεση, θα είναι μεγαλύτερες σε κλίμακα, δυσκολότερο να περιοριστούν και πιο συχνές. Αναμένεται να υπάρχει μια κατά μέσο όρο κλίμακα επιθέσεων ενός terabit/s (Tbit/s) κάθε μήνα, με πάνω από 10 εκατομμύρια επιθέσεις συνολικά, κι ένα μέσο μέγεθος επίθεσης μεταξύ 1,25 και 1,5 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbit/s). Αυτή η κλιμάκωση απειλών κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών, σε μεγάλο μέρος, οφείλεται στον αυξανόμενο αριθμό συσκευών ΙοΤ και στην ηλεκτρονική διάθεση κακόβουλου λογισμικού που επιτρέπουν σε σχετικά ανειδίκευτους, που πραγματοποιούν επιθέσεις να κυριεύουν μη ασφαλείς συσκευές IoT και να τις χρησιμοποιούν για να εξαπολύουν επιθέσεις και να έχουν πρόσβαση σε όλο και υψηλότερες ταχύτητες ευρυζωνικότητας.

Βιομετρική ασφάλεια

Η ενεργή βάση των συσκευών, που είναι εξοπλισμένες με τη δυνατότητα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα ξεπεράσει πιθανότατα το ένα δισεκατομμύριο για πρώτη φορά στις αρχές του 2017, με κάθε ενεργό αισθητήρα να χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο 30 φορές την ημέρα, που σημαίνει πάνω από 10 τρισεκατομμύρια συνολικά χτυπήματα, σε παγκόσμιο επίπεδο, στη διάρκεια του έτους. Με τους ταχείς ρυθμούς πρόσβασης και υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας, η πρόκληση, πλέον, είναι να καθοριστούν οι πρόσθετες εφαρμογές στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και άλλα βιομετρικά στοιχεία για να παρέχεται γρήγορος και ασφαλής έλεγχος ταυτότητας.

Η επανάσταση του 5G

Σημαντικά, απτά βήματα προς την ανάπτυξη του 5G, της πέμπτης γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται να γίνουν το 2017.  Η προγραμματισμένη αναβάθμιση σε δίκτυα 4G, καθώς και η απόδοση των πρώτων περιορισμένων 5G δικτύων, θα πρέπει να εξοικειώσει τους χρήστες και τους διαχειριστές με αρκετά από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά των 5G δικτύων, συμπεριλαμβανομένων αρκετά υψηλότερων ταχυτήτων, χαμηλότερων καθυστερήσεων και υποστήριξης συσκευών χαμηλής ισχύος και συσκευών IoT χαμηλού bitrate και αισθητήρων.

Ψηφιακή πλοήγηση

Από το 2022, τουλάχιστον το ένα τέταρτο όλων των χρήσεων ψηφιακής πλοήγησης ακρίβειας από άτομα ή μηχανές αναμένεται να περιλαμβάνουν ρύθμιση για εσωτερικούς χώρους ή να είναι διαμορφωμένες για περιήγηση αποκλειστικά σε εσωτερικό χώρο, σε σύγκριση με λιγότερο από το 5% όλων των χρήσεων το 2017. Η δυνατότητα εντοπισμού ανθρώπων και αντικειμένων σε εσωτερικούς χώρους έχει σημασία μετασχηματιστική και είναι πιθανό να ωφελήσει περισσότερο κάθετους τομείς και να έχει αντίκτυπο στην κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Διαφήμιση στην τηλεόραση

Αν και τα έσοδα του 2017 από τις διαφημίσεις στην τηλεόραση αναμένεται να παραμείνουν στάσιμα στις ΗΠΑ σε σχέση με το 2016, η πρόβλεψη αυτή είναι μια θετική προοπτική για μια βιομηχανία που συχνά χαρακτηρίζεται ως υπό εξαφάνιση βιομηχανία – το στάσιμο είναι το νέο ανερχόμενο. Οι δαπάνες θα παραμείνουν σταθερές λόγω ποικίλων παραγόντων, όπως το γεγονός ότι η καθημερινή παρακολούθηση τηλεόρασης παραμένει ισχυρή, η παράκαμψη των διαφημίσεων είναι περιορισμένη, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Αμερικάνοι παρακολουθούν ελαφρώς περισσότερη τηλεόραση και το streaming εξακολουθεί να στερείται τη μαζική απήχηση της τηλεόρασης για ορισμένα είδη διαφημιστών.

Άνοδος για τα βινύλια

Το 2017, τα βινύλια αναμένεται να συνεχίσουν την αξιοσημείωτη άνοδο τους και να προσεγγίζουν συνολικά έσοδα ύψους $1 δις παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα έσοδα που σχετίζονται με το βινύλιο, για πρώτη φορά αυτή τη χιλιετία. Το 2017, τα έσοδα και οι μονάδες βινυλίων είναι πιθανό να σημειώσουν για 7η συνεχή χρονιά διψήφια ανάπτυξη, αποτελώντας το 6% περίπου των προβλέψεων για τα έσοδα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που ενδέχεται να αγγίξουν τα $15 δις το 2017. Ωστόσο, είναι απίθανο τα βινύλια να αποτελέσουν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης και κέρδους για τη μουσική βιομηχανία, με το μέλλον της μουσικής να επικεντρώνεται, κυρίως, στο ψηφιακό κομμάτι.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr