Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για την ΕΚΕ του ΕΙΕΕ και του ΕΣΕΔ με ομιλήτρια την Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη της APSON

    Από: Startup Team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Δρ. Αναστασίας Ψωμιάδη, Ιδρύτριας και Προέδρου της APSON  στο πλαίσιο της θεματική βραδιάς που διοργάνωσε το ΕΙΕΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών) σε συνεργασία με το ΕΣΕΔ (Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης) την  Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, ώρα 5:45μμ στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το θέμα βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της APSON με τίτλο: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-  Ο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη έδωσε έμφαση στην πράξη και την ουσία της ΕΚΕ ,  και όχι στην ονομασία της (ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΕΚΕ) -ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ • ΑΕΙΦΟΡΙΑ • ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ κ.α) καθώς και ούτε στις θεωρίες και τα πρότυπα για την ΕΚΕ. Την προσδιόρισε ως Ανθρωποκεντρικό εργαλείο επίτευξης στρατηγικών στόχων κάθε οργανισμού, δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στο ρόλο των εμπλεκομένων μερών.

Ταυτίζοντάς την με τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, παρομοίασε την ΕΚΕ με πυξίδα για την επιχειρηματική πορεία. Την επαναπροσδιόρισε, αναφέρθηκε στη διάδρομή της και την προσάρμοσε στην ελληνική πραγματικότητα. Εστίασε στους μύθους και τις αλήθειες, καθώς και στη σχέση της με την επιχειρηματική ηθική. Προέβαλε τη διαδικασία του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας, ως εργαλείο αυτοελέγχου αλλά και αποτελεσματικής εσωτερικής επικοινωνίας