Το δεύτερο event του Startup Europe Week Crete πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ηράκλειο Κρήτης

    Από: Startup Team

Το δεύτερο event του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα και τα startups, Startup Europe Week Crete, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/2 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας, πάνω από 200 επισκέπτες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο αξίας για νέους επιχειρηματίες και όχι μόνο. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.00 με τους χαιρετισμούς τον φορέων και συνεχίστηκε μέχρι τις 21.00 με θεματικές ενότητες εισηγήσεων και παράλληλες δράσεις.

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν από νεαρό κόσμο που κατέκλυσε με διεισδυτικές ερωτήσεις τους εισηγητές. Οι θεματικές του event επικεντρώθηκαν σε εργαλεία και συμβουλές για την δημιουργία ενός startup, τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης, επαφή με το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, παρουσίαση ιδεών από επιτυχημένους startupper που ήδη έχουν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο και στην απαραίτητη εμψύχωση αλλά και έμπνευση από τον σημαντικό για την τοπική οικονομία Τουριστικό κλάδο.

Οι συμμετέχοντες στα παράλληλα διεξαγόμενα workshops, πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν το δικό τους vlog, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs

Το Startup Europe Week πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των  Startup Europe/European Committee.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές, τους χορηγούς, το κοινό, τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους τύπου για την παρουσία και τη συνεισφορά τους και φυσικά τους εθελοντές για την ενθουσιώδη συμμετοχή και τη διάθεση προσφοράς χάρη στην οποία ήταν εφικτή αυτή η διοργάνωση.